USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Гаїті землетрус забрав життя майже 2200 людей, понад 12 тис. поранені

19 Серпня 2021 08:15
На Гаїті у середу, 18 серпня, кількість жертв землетрусу магнітудою 7,2 бала зросла до 2189, а число постраждалих перевалило за 12,2 тисячі.

Як передає ТСН, про це із посиланням на Управління цивільного захисту Гаїті повідомляє CNN.

Зазначається, що лікарні країни повністю переповнені людьми, які вижили після стихії і потребують термінової допомоги. Відомо, що 34 людей врятували з-під завалів у вівторок і середу.

Водночас пошуково-рятувальним роботам заважає брак ресурсів і проливні дощі, які викликали зсуви і заблокували дороги в постраждалому регіоні.

Землетрус пошкодив або зруйнував щонайменше 75 тисяч домівок, внаслідок чого постраждали близько 135 тисяч сімей.

Приблизно 600 тисяч людей потребують допомоги, є гостра потреба у питній воді, особливо в комуні Пестель, де зруйновані майже всі резервуари з питною водою.

У своєму зверненні в середу прем’єр-міністр Аріель Генрі закликав країну «об’єднатися для відновлення Гаїті». Він також закликав громадян усвідомлювати поширення COVID-19 під час відновлювальних робіт.

У Гаїті, де проживає близько 11 мільйонів людей, зареєстрували понад 20 тисяч випадків коронавірусу і понад 570 пов’язаних із інфекцією смертей.

«Ми втратили багато людей через це лихо, давайте не будемо втрачати ще більше через пандемію», – висловився Генрі.

Нагадаємо,землетрус силою 7,2 бала стався о 8:30 ранку в суботу, 14 серпня, на глибині близько 10 кілометрів з епіцентром приблизно в 12 кілометрах на північний схід від Сен-Луї-дю-Сюду в південно-західній частині країни. Стихія зруйнувала понад 13 тисяч будинків. Масштаб матеріальних збитків, які завдала катастрофа, ще не оцінили.

Раніше повідомлялося, що внаслідок землетрусу загинула 1941 особа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus