USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На інформатику волинські учні йдуть за кілометр від класу

2 Грудня 2016 23:00
Комп’ютерний клас просять придбати для учнів Ківерцівської загальноосвітньої школи.

Про це стало відомо під час засідання 9 позачергової сесії Волинської обласної ради, яка відбулася 1 грудня.

Депутат Олександр Омельчук розповів, що до нього звернулися педагогічний, батьківський та учнівський колективи ЗОШ І - III ступенів № 1 міста Ківерці, з проханням посприяти в виділенні 120 тисяч гривень на обладнання комп’ютерного класу для учнів 1 - 4 класів школи. В школі № 1 міста Ківерці, в корпусі, де навчаються учні 1 - 4 класів, комп’ютери відсутні взагалі.

Зі слів депутата, загальноосвітній школі І - III ступенів № 1 міста Ківерці 85 років. Вона найстаріша не тільки у місті, але й у районі. У 90-ті роки минулого століття був розроблений проект 3-х поверхової будівлі на 1296 учнівських місць.

Серед переваг будівництва - плавальний 25-метровий басейн, 2 великих спортивних зали з роздягальнями і душовими, їдальня на 322 місця, актовий зал на 250 місць, тир, кінопроекційна.

Інтенсивні будівельні роботи тривали до 1995 року. Збудували нульовий, перший і частину другого поверхів. Проте на цьому роботи призупинились через відсутність фінансування, у зв’язку з економічною ситуацією у державі. А у 1997 році з’явилося розпорядження Волинської обласної державної адміністрації про демонтаж будівельної конструкції школи, що було виконано швидкими темпами. Це викликало глибоке обурення у жителів міста, органів місцевої влади, дирекції та педагогічного колективу закладу. Проте численні звернення в Адміністрацію Президента, Верховну Раду, Кабінет Міністрів, обласні та районні владні структури не дали бажаного результату.

На сучасному етапі навчальний заклад працює у двох корпусах, котрі знаходяться на відстані 1 кілометр один від одного, що ускладнює виконання навчальних програм на високому рівні та унеможливлює забезпечення дітей якісними умовами здобуття знань.

До комп’ютерного класу учням необхідно долати цю відстань, щоб провести урок інформатики. Час, який витрачається на дорогу для проведення уроків інформатики, є проблемою організації розпорядку робочого дня. Кожного разу потрібно організовувати супровід дітей, адже дорога між корпусами має значення міжміського сполучення та завжди перевантажена транспортними засобами. Несприятливі погодні умови, які бувають при подоланні шляху, є однією з причин частих захворювань учнів на ГРВІ.

Облаштування комп’ютерного класу для молодших школярів дозволить навчальному закладу розв’язати низку проблем: покращити матеріально - технічне забезпечення школи; раціонально використовувати робочий час; сприятиме збереженню здоров’я учнів початкових класів; дозволить створити єдиний інформаційний простір навчального закладу та належні умови для особистісного зростання кожного учня.

Тому депутат попросив вділити кошти в розмірі 120 тисяч гривень на придбання комп’ютерного класу для згаданої школи. Колеги підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Історія Показати IP 3 Грудня 2016 05:25
будови нової школи ШОКУЄ. Куди ж Ти чимчикуєш моя Батьківщино? За чиї гріхи грядущі поколіня караються чужинцями(?).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus