USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: вилучили сотні кубів незаконної деревини

9 Липня 2021 17:11
Другу добу тривають масштабні обшуки в двох селах Камінь-Каширського району: у поліції є підстави підозрювати місцевих мешканців в зберіганні лісопродукції, здобутої незаконним шляхом.

Про це повідомляє поліція Волині.

Санкціоновані обшуки розпочали слідчі Камінь-Каширського районного відділу поліції 8 липня. У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 198 КК України проведено обшуки на 4 земельних ділянках у с. Троянівка та с. Черськ, де зберігалась деревина, очевидно здобута незаконним шляхом.

Поліцейські напередодні встановили, що в окремих лісових масивах мали місце непоодинокі факти вчинення невідомими особами самовільних рубок та крадіжок деревини, яка може зберігатися на лісопильних рамах, що функціонують у ближніх селах.

Під час проведених слідчих заходів встановлено осіб, які можуть бути причетними до зберігання незаконно здобутої деревини, її транспортування та розпилювання. Усі ці процеси відбувалися без документів, а громадяни, хоч і є зареєстрованими підприємцями, скупляли також незаконно зрізану деревину.
Нині вже вилучено понад 210 кубів лісодеревини. Слідчі готують клопотання про накладення арешту на це майно.

Зберігання майна, одержаного злочинним шляхом (ст. 198 ККУ) карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Несправедливо ! Показати IP 9 Липня 2021 17:28
От як буває ! Один раз спокусилися - і на маєш !
Василь Показати IP 9 Липня 2021 18:46
І як це поліція встановила такий факт??Нечувано!!!!Десятки пилорам -і пиляють повітря!!!Видно,цілі ділянки лісу стали лисими-а раніше не бачили.Очі зеленню були закриті.
Анонім Показати IP 9 Липня 2021 19:42
Проблема в тому, що на Волині законно ліс купити, дуже тяжко, а багато хто хоче працювати, от і питляють хто як може. Маємо те, що маємо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus