USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Київщині 12 дітей отруїлися чадним газом у шкільному автобусі: водій знав про несправність

24 Січня 2019 21:50
У Київській області діти отруїлися вихлопами у несправному автобусі. Всього до центральної районної лікарні міста Баришевка доправили 12 дітей, троє з них знаходяться у реанімації.

Як повідомляє Новое время з посиланням на коментар Радіо НВ заступниці головного лікаря з медичної частини лікарні Лариси Волокити, стан дітей є середньо-тяжким, стабільним.

За її словами, дітей випишуть у тому разі коли лікарі будуть впевнені, що їх життю нічого не загрожує. Також у лікарні є все необхідне задля якісного лікування, додала Волокита.

Попередній діагноз – інгаляційне отруєння невідомою речовиною

«Частина дітей – сім діток – було екстреною медичною допомогою доставлено, потім було транспортом доставлено медичної амбулаторії троє діток, і батьками було троє доставлено діток. Госпіталізовано у дитяче відділення дев’ять дітей, в реанімаційне – троє. Попередній діагноз – інгаляційне отруєння невідомою речовиною. Зараз проводиться клініко-лабораторне обстеження у повному обсязі та надається медична допомога у повному обсязі. Це протягом декількох годин, вони поступово до нас приїжджали, підвозилися, зверталися», – повідомила Волокита.

Отруєння чадним газом

Діти потруїлися чадними газами всередині несправного автобусу, який відвозив дітей до школи, розповів Радіо НВ голова Баришевської районної державної адміністрації Олег Левченко. «Водій знав про несправність та робив зупинки, щоб провітрити салон, проте знаходити та виправляти несправність не став», – додав Левченко.

У дітей був головний біль та нудота

Левченко також додав, що місцева прокуратура та поліція почали розслідування, щоб з’ясувати причину несправності.

«У даному випадку це була школа у Морозівці. З прилеглих сіл шкільний автобус щоранку довозив дітей. У цьому автобусі перебувало 16 дітей різного віку, старша дитина – 2001 року, 2005-2008 років народження. Коли він довіз дітей до школи, то деяким діткам стало погано, більшість дітей були відпущені додому, але потім батьки звернулися до лікарні з тим, що у них було відчуття головного болю, нудота», – зауважив Левченко.

Перевірка транспорту

Як зазначив в коментарі Радіо НВ заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, відомство вже надало розпорядження перевірити усі муніципальні автобуси, які розвозять дітей до шкіл у київській області.

Першочергово будуть обстежені шкільні автобуси

Всього на балансі департаменту освіти знаходяться 259 автобусів. Звіт про перевірку областна адміністрація надасть через місяць, додав Кучер.

«Одразу після цієї ситуації доповіли голові обласної держадміністрації, який негайно дав доручення підготувати доручення всім головам районних держадміністрацій, а також мерам міст обласного значення, провести на місцях огляд технічного стану транспорту, який здійснює перевезення дітей. Є такі транспортні засоби, що термін добігає до технічного стану, який потребує або ремонта, або вже заміни, є більше десяти років. Першочергово – це шкільні автобуси будуть обстежені», – зазначив Кучер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus