USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Київщині російський командир описував допити українців

18 Квітня 2022 07:00
Після звільнення Катюжанки на Київщині у місцевій школі знайшли один із щоденників військовослужбовців, ймовірно, офіцерського рангу, який пише роздуми про те, звідки і навіщо вони приїхали до України. Катюжанка перебувала під російською окупацією майже з перших днів повномасштабної війни.

Про це ідеться у матеріалі «Схем», передає Суспільне.

«Їхали на навчання, а потрапили на війну... а чи війна...» – таким є заголовок щоденника, який знайшла вчителька школи, у якій росіяни облаштували командний пункт.
Свої роздуми він почав описувати з 13 березня – коли російська армія вже майже два тижні як окупувала територію села і окопалась в школі. Останній допис у щоденнику датований 19 березня.

Військовий описує, що його підрозділ виїхав з російського міста Смоленськ через Білорусь на територію України.

«Сиджу в Катюжанці, це таке село. Вивчаю шкільну документацію. Досі не змирився з тим, що я перебуваю в чужій державі, досі не вірю у війну. Досі не знаю, чи правильно все це», - пише буцімто безневинні речі військовий.

Він навіть критикує командування, бо «ніхто не говорить правду про втрати, про реальність бойових дій, тільки й чую, що «Справа наша вірна, перемога буде за нами».

«Хотіли бліцкриг, а в результаті... сіли на п’яту точку. Є відчуття, що історія назве наші дії другим гітлеризмом і влаштує черговий Нюрнберг, я ухилятися не стану, винний, був, воював, шкодую!» – пророкує він.


«Артилерія маже, БПЛА туплять... Війська не злагоджені, трьохсоті та двохсоті в достатку, а командування в доповідях говорить лише про уявний успіх... Путіну скоро 70 (стільки йому виповниться в жовтні 2022 – ред.), якщо він помре розпочавши війну, буде щось!» - пише військовий.

Іншим разом висловлює побоювання в поразці: «У повітрі витають чутки про контрнаступ укр. Нібито країни допомагають особовим складом та технікою. Але це лише чутки». Щоправда після цього ж хвалиться, що російські війська виявили «сховище техніки».

А вже через два дні він описує, як проводив допит «нацистів»: «Спільними зусиллями вашого покірного слуги та співробітника були допитані особи у складі 12 осіб, усі – нацисти. Я був безжальний, розпинав їх перехресними, індивідуальними та нічними допитами».

Далі його думка зводиться до необхідності робити усе можливе, аби командування його запримітило та хвалило за «добре» виконані завдання. При цьому він готовий робити усе, навіть, якщо це є воєнним злочином.

«Учергове довелося допитувати священника, не можу сказати, що був м’яким, аж ніяк – суворість та професіоналізм мною були виявлені із самовіддачею, що викликало захоплення спеців з ФСБ, – розповів військовий і продовжив дописувати у щоденнику: – Допити відбуваються успішно, інформативно, обіцяють надати для допиту протестантського пастора. Якщо йому є що приховувати, я з’ясую це, як би він не хитрував, на таких товаришах я, як то кажуть, собаку з’їв!» – записує офіцер РФ.

Щоправда згодом військовий поскаржився у щоденнику, що його не беруть «на завдання»: «Обіцяли взяти на бойове завдання, довго я оббивав пороги, щоб домогтися дозволу – у відповідь переконують, що це небезпечно, а мою голову треба берегти, у кожного своя війна, і не завжди вона на полі, у перестрілці, що моя роль не менш важлива, що мною вже багато зроблено для перемоги російської зброї».

За словами військових, допити у Катюжанці проводив військовий із позивним «Нємєц».


Як ми писали, російськими окупантами у Київській області було вбито 900 цивільних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus