USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На ліквідацію стихійних сміттєзвалищ у Луцьку спрямують півтора мільйона

29 Січня 2022 10:52
Протягом року в межах Луцької міської територіальної громади планують здійснювати роботи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Про це йдеться на сайті державних закупівель. Відповідний тендер на послуги зі збирання розкиданого сміття оголосив департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Пропозиції від учасників торгів прийматимуть до 31 січня. Аукціон розпочнеться 1 лютого.

Очікувана вартість робіт складає 1,489 мільйона гривень.

Згідно з технічною специфікацією, що міститься в тендерній документації, роботи включатимуть ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, відповідно до актів комісії з питань поводження з безгосподарськими відходами, приписів санітарно-епідеміологічної служби, екологічної інспекції та інших служб, із вивезенням відходів на полігон у Брищі. Зокрема, вивезення безгосподарських твердих побутових відходів автотранспортом вантажопідйомністю до 10 тонн (25 машино-годин), роботу навантажувача (25 машино-годин), роботу автомобіля з маніпулятором (1220 машино-годин), навантаження відходів вручну (1636 людино-годин), захоронення відходів на полігоні (1152 тонни).

Серед вимог до учасників тендеру – наявність спеціалізованих автотранспортних засобів, обладнання та працівників відповідної кваліфікації, а також дотримання природоохоронного та санітарного законодавства.

Вищезгадані послуги надаватимуть на території громади до 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, департамент ЖКГ оголосив низку тендерів на послуги з прибирання, косіння газонів, вирізування чагарників і нанесення горизонтальної дорожньої розмітки, а також на послуги з посадки кущів, дерев, квітів та обрізування гілок дерев.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в Луцьку просто на перехресті влаштували стихійне сміттєзвалище. Грубе порушення правил поводження з відходами виявили інспектори департаменту муніципальної варти поблизу контейнерного майданчика на перехресті вулиць Яровиця та Івана Франка.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 29 Січня 2022 16:10
У нас вже кілька років існує Муніципальна варта, існує вона на значні кошти з Луцького бютжету, отримують премії натбавки і навіть одяг з кавою.... І виявляється своє ОСНОВНЕ завдання яке на них покладене це не ганяти бабок на базарі а саме слідкувати за тим щоб у нас не було СТИХІЙНИХ СМІТТЄЗВАЛИЩ вони не виконують питання А НАЩО ВОНИ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus