USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

На Львівщині голова ДВК зіпсувала 180 бюлетенів, їй загрожує тюрма

30 Березня 2019 20:04
На Львівщині голова дільничної виборчої комісії зіпсувала 180 бюлетенів, поставивши штамп «вибув» навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду президента України.

Про це повідомляє поліція Львівської області.

«У Кам’янко-Бузький відділ поліції 29 березня надійшло повідомлення від голови однієї з окружних виборчих комісій про те, що голова однієї з дільничних виборчих комісій «помилково зіпсувала 180 бюлетенів для голосування, поставивши штамп «вибув» навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду президента України, оскільки вважала, що він знявся з виборів», – повідомили в поліції.

Там попередньо встановили, що 28 березня голова дільничної виборчої комісії почула від невідомої особи, що один з кандидатів нібито вибув з виборчих перегонів та проштампувала 180 виборчих бюлетенів відповідним штампом.

Виявивши помилку, 29 березня жінка сама повідомила про подію в окружну виборчу комісію.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Зазначається, що правоохоронці вилучили речові докази, проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо:

29 березня Центральна виборча комісія нагадала, що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампа «Вибув» без рішення ЦВК забороняється.

«Згідно з частиною 9-ю статті 72 Закону особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують завдану шкоду в порядку, встановленому законом», – наголосила комісія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Упс! Показати IP 30 Березня 2019 20:41
Ну то й шо ,тих папірців надрукували з запасом ,на три комплекти існуючих!!! виборців .Чого до жінки чіплятися ,коли шАкаладний на кілька млн.фальшувати "намилився"....Ех ,нема правди в країні
Дядько до Упс! Показати IP 30 Березня 2019 21:42
Отакі некомпетентні або несвідомі жіночки в комісіях, які туди летять, щоб тільки легко підзаробити кілька тисяч гриваків під шумок, з легкістю можуть за трохи більші гроші видати тому ж шАкаладному потрібний результат. Тому не варто захищати. Є ж чітко визначені обов"язки, і інструкції до виконання - потрібно було ознайомитися, а не займатися самодіяльністю. Доля країни і її людей на наступні 5 років - це не іграшки. І ще одне: а знаєте скільки "цікавого" іноді опосередковано можна почути від невідомих осіб наприклад у громадському транспорті чи на базарі? - з такою логікою кожен з нас міг би вже давно стати маніяком, вбивцею, ґвалтівником чи ще якимось проявом дегенерації.
вую до Дядько Показати IP 30 Березня 2019 22:29
криміналом тут не пахне. максимум - вішкодувати вартість бюлетенів.
пенсіонери Показати IP 30 Березня 2019 22:28
«Ганебний пенсійний крадій Пєтька-вальцманюра алібаба ДАВ ДОБРО тотально обкрадати Українців»: ЗЛОДІЙ-ДРУГ подєльнік злодія недо-ПРЕЗИДЕНТА ПОРОШеНКА КОНОНЕНКО КРАВ НА АФЕРАХ В ЕНЕРГЕТИЦІ І ділився з вальцманом який який кришує свою крадійсько-злочинну бпп-банду.....короче алібабі порошенку і 40-розбійників бпп необхідно провести суд, конфіскацію награбленного в народу, посадтити довічно на нари і заборонити діяльність злочинної БєПєПє!!!!!
Тор Показати IP 31 Березня 2019 10:49
Якби штампи ставились навпроти прізвища шоколадного, повірив би що випадково. А в іншому випадку це зроблено за бабло. Хай сидить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus