USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Маневиччині затримали групу бурштинокопачів

15 Квітня 2016 11:24
Співробітники Маневицького відділу поліції в лісовому масиві поблизу села Прилісне Маневицького району затримали трьох чоловік, які здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю. Поліція відкрила кримінальне провадження, - повідомляє прес-служба волинської поліції.

Учора, 14 квітня, близько 12 години до чергової частини Маневицького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу села Прилісне цього ж району в лісовому масиві троє чоловіків за допомогою лопат займаються незаконним видобутком бурштину-сирцю.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці виявили в урочищі "Цекельне" Маневицького лісництва поблизу райцентру до десятка ямкових отворів, характерних для процесу незаконного бурштинового промислу. На цьому ж місці перебували троє громадян з лопатами. Один з них 49–річний житель селища Маневичі, інший - 42–річний мешканець райцентру Ковель, а третій - 36–річний житель одного із сіл Камінь–Каширського району. Двоє з них, окрім мешканця Маневич заперечують причетності до незаконного бурштинокопання.

З місця події поліція вилучила 4 лопати та автомобіль «ВАЗ».
Відомості за даним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Земля Показати IP 15 Квітня 2016 12:46
Землерийки схаменіться!Бо буде пізно!!!
Колишній Показати IP 15 Квітня 2016 16:37
Суперрозкриття злочину. Затримали з лопатами, а хто з тракторами тих поліція не бачить!
Анонім до Колишній Показати IP 15 Квітня 2016 22:37
сто процентів не чіпала і не бачила, зараз все притихло ,на дно лягли бо кіпіш по телебаченню почався, а півроку тому перед рейдом всіх кого кришували попереджали і із лісу як в фільму жахів виізжали мотопомпи трактори квадроцикли і т д , а через два дні організовано це все поверталося при тому маневицька міліція іх знае всіх хто вимивав біля озера лісово хто скуповував , але ловлять з лопатами , хоча і на тому спасибі на більше щось зробити кишка тонка , я не розумію навіщо вони по лісах іздять якщо там вже е охорона озброена , особиста квартирка енд колісник

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus