USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На мобілізаційні заходи і забезпечення військових частин Луцька громада витратить 700 тис.

18 Листопада 2021 23:00
На реалізацію Програми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, проведення заходів територіальної оборони та мобілізаційної підготовки на території Луцької міської територіальної громади на 2022 рік спрямують із міського бюджету 700 тисяч гривень.

Про це стало відомо 17 листопада під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Прийняття програми має сприяти реалізації завдань у сфері оборони, підвищенню рівня мобілізаційної підготовки, вдосконаленню системи військового обліку, проведенню приписки громадян до призовної дільниці, призовів громадян на строкову військову службу, військову службу за контрактом та службу у військовому резерві, а також проведенню навчання військовозобов’язаних запасу.

До заходів програми на 2022 рік належать:

- виготовлення бланків, журналів, придбання канцелярських товарів і пального для організації та проведення приписки громадян до призовної дільниці Луцького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, проведення чергових призовів громадян на строкову військову службу на території Луцької міської територіальної громади;

- організація та проведення навчальних зборів військовозобов’язаних запасу, придбання матеріальних засобів для їх проведення;

- перевезення військовозобов’язаних запасу на навчальні збори;

- виготовлення рекламно-агітаційних матеріалів з питань престижу і популяризації військової служби за контрактом та служби у військовому резерві, ведення військового обліку, заправка оргтехніки та придбання картриджів;

- закупівля речового майна, придбання ПЕОМ, спортивного обладнання для занять з фізичної підготовки, пально-мастильних матеріалів та інших матеріально-технічних засобів для військових частин, які дислокуються на території Луцької міської територіальної громади.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні стартував осінній призов. Він триватиме до середини грудня.

На строкову військову службу в жовтні-грудні 2021 року призивають громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 19 Листопада 2021 03:25
на дурне гроші є
До чого Показати IP 19 Листопада 2021 07:00
То все ,подивіться на обороний бюджет починаючи з 2015 року. Залишилось ше тільки з бідного народу гроші дерти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus