USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.86

На митному посту «Ягодин» затримали майже 20 тонн деревини, яку продали до Естонії

2 Лютого 2024 17:32
З 2017 року встановлено заборону вивезення за межі митної території України необроблених деревних порід сосни. Зважаючи на це, на митному посту «Ягодин» днями затримали для ретельної перевірки майже 20 тонн деревини походженням із Житомирщини, яку продали до Естонії за 306 тисяч гривень.

Відправник у документах назвав її «оциліндрованим неструганим брусом сосни», повідомили у Волинській митниці.

Підозри посадових осіб управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил підтвердилися. Надані на дослідження колоди не пройшли достатнього ступеня обробки, аби класифікуватись як пиломатеріали, тобто «НЕ піддавались операціям розпилювання чи коління вздовж текстури деревини, НЕ є виробом, отриманим від процесу стругання чи лущення, НЕ оброблені на краєобрубувальних верстатах .....», – йдеться в експертному висновку.

Читати ще: Волинянина, у якого вилучили цигарок на 2,3 млн, оштрафували на 85 тисяч

Дії експортера, який подав до митного контролю недостовірні відомості про класифікацію товару згідно УКТ ЗЕД, мають ознаки порушення митних правил, передбачені ч.1 статті 483 Митного кодексу України. ІІ санкція передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості предметів правопорушення з можливою їх конфіскацією або без такої. Остаточні рішення у справі прийматиме суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Лютого 2024 20:59
Тобто якщо циліндрували розколюванням, то вже була категорія "пиломатеріали"? Митарі забагато захотіли на лапу?
Львів Показати IP 3 Лютого 2024 13:59
Скоро весь ліс вивезуть в євросоюз-гавносоюз Дожилися Жили в прекрасній країні Все мало та мало Не могли наїстися Людям вистачало всього А тепер втратили державність хто хоче той нами керує а борги мабуть за 100 років не віддамо Краще ми жилиб як до 14 року без проплачених майданів та війн ....
Timberman Показати IP 6 Лютого 2024 16:13
This material is not logs i.e. raw material (4403), it is machine rounded (processed) timber, that should be classified either 4421 or 4407 ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus