USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На найбільших КП Луцька з’являться наглядові ради

20 Червня 2017 13:22
Відповідно до критеріїв, які затверджуватимуть депутати міськради, наглядові ради зможуть утворити на чотирьох найбільших комунальних підприємствах міста.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 червня.

Як повідомив заступник директора департаменту економічної політики Костянтин Патракеєв, Господарський Кодекс України передбачає встановлення критеріїв для комунальних підприємств, де будуть утворюватися наглядові ради. У проекті рішення пропонують передбачити, що наглядова рада обов’язково утворюється в комунальних унітарних підприємствах за наявності сукупності таких критеріїв: вартість активів, згідно з даними фінансової звітності підприємства, за останній звітний рік перевищує 10 мільйонів гривень; розмір статутного капіталу перевищує три мільйони гривень; кількість працівників становить 180 та більше осіб.

Посадовець пояснив, що критерії визначені таким чином, аби під них підпадали лише чотири найбільші комунальні підприємства міста – «Луцьктепло», «Луцькводоканал», «Луцьке підприємство електротранспорту» та «Луцькспецкомунтранс». Якщо ж зменшити критерії, під створення наглядових рад підпадатимуть також житлово-комунальні підприємства.

До наглядових рад повинні увійти представники депутатського корпусу, члени виконкому та незалежні члени. Для відбору незалежних членів наглядової ради створюватимуть конкурсну комісію. Повноваження наглядової ради повинні будуть визначити депутати міськради. Наглядові ради можуть працювати, наприклад, для контролю діяльності керівників КП, контролю за використанням бюджетних коштів тощо.

Офіційно наглядові ради наразі не створені у жодному місті України, а наразі йдеться лише про визначення критеріїв їхнього створення – рішення повинні ухвалити депутати міськради для того, щоб виконати норму закону.

Члени комісії підтримали проект рішення про критерії обов’язковості утворення наглядової ради в комунальних унітарних підприємствах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus