USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

На обслуговування двох комплексів зважування в русі на Волині витратять 7 млн

13 Лютого 2022 17:32
Служба автомобільних доріг у Волинській області оголосила тендер на послуги з технічного обслуговування, поточного ремонту, калібрування та повірки майданчиків зважування в русі WіM на автомобільних дорогах загального користування державного значення М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест) на ділянці 127,8 кілометра та М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на Люблін) на ділянці 381,451 кілометра, що на території Волині.

Торги тривають на сайті державних закупівель Prozorro. Тендерні пропозиції від учасників прийматимуть до 21 лютого. Аукціон розпочнеться 28 березня.

Очікувана вартість послуг становить 7,014 мільйона гривень.

Згідно з тендерною документацією, технічне обслуговування майданчиків зважування в русі WіM включатиме такі роботи: перевірка працездатності майданчика в режимі реального часу, вибірковий перегляд протоколів зважування та візуальної перевірки записаних даних на правильність, повноту, цілісність вимірювальних і перевірених параметрів транспортних засобів; перевірка версій програмного забезпечення; перевірка функціональності обладнання; перевірка загальносистемних базових складових; фотографування елементів майданчика та їхнього стану; калібрування майданчика; перевірка стану та відновлення (за потреби) основного обладнання; усунення виявлених пошкоджень тощо.

Технічне обслуговування мають здійснювати щомісяця. В цілому ці послуги мають надавати протягом трьох років – до 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, нині на автодорогах Волині вже побудовано три комплекси зважування у русі. На кінець 2021 року повністю працював лише один, ще два чекали результатів сертифікації. Цьогоріч їх встановлення планують продовжувати.

Довідка

Система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дата та час проїзду, температура навколишнього повітря та дорожнього покриття, смуга та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальна маса та її розподіл по осях.

Основа роботи WiM – це майданчик для динамічного зважування. Саме через нього збирається вся основна інформація, яка потім передається в програмний центр обробки інформації. За структурою майданчик є своєрідним апаратним комплексом, який складається з давачів, вбудованих у дорожнє покриття, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів.

Із 1 жовтня 2021 року запроваджена адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- й кінозйомки, відеозапису, зокрема, в автоматичному режимі. Вже минулої осені перевізники почали отримувати штрафи, зафіксовані системами зважування в русі WiM.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus