USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На одній із вулиць Луцька – калюжі, глибиною до пів метра

31 Жовтня 2019 07:20
Мешканці вулиці Гончарівка, що у Луцьку, скаржаться на незадовільний стан 200-метрової ділянки дороги, що з’єднує вулицю Трутовського, Лисенка з вулицею Львівською.

Так, сьогодні, 30 жовтня, під час засідання чергової 65-ї сесії Луцької міської ради вони звернулися до луцьких депутатів із проханням включити вулицю Гончарівка у перелік об’єктів капітального ремонту вулиць та прибудинкових територій міста Луцька на 2019-20 роки і профінансувати ремонт за кошти з місцевого бюджету.

Щодо вирішення питання ремонту частини вулиці Гончарівка звернулася до депутатів лучанка Наталія Киця.

«Для тих, хто не знає, що таке вулиця Гончарівка – розкажу. Частина цієї вулиці довжиною приблизно 200 метрів, що з’єднує вулицю Трутовського, Лисенка з вулицею Львівською знаходиться у вкрай незадовільному стані. По-перше, на даному відрізку вулиці немає дорожнього покритя та системи водовідведення. Через це декілька разів на рік вулицю затоплює. При чому глибина калюжі становить 30-40 см. Вода підтоплює офіси та підвали багатоквартирного будинку. На цій ділянці розміщений гідратор, який, на даний момент часу, не працює через те, що його постійно заливає водою. Коли гідратор був у робочому стані, то саме через підтоплення його проривало і вода стікала на дорогу, утворюючи ще більшу калюжу», – розповіла жінка.

З її слів, неодноразово мешканці прилеглих будинків викликали за власні кошти спецтехніку для того, щоб викачати воду зі своїх подвір’їв та помешкань. «Своїми силами люди риють канави і самостійно вимощують цеглу у ямі для стоку води. Також мешканці приватних будинків власним коштом вимощують тротуари, бруківку та дороги будівельним сміттям, аби хоча би могли рухатись пішоходи. Ця ділянка знаходиться у незадовільному стані для руху водіїв та пішоходів. Її стан не цікавить нікого, крім самих мешканців», – обурюється лучанка.
Вона зауважила, що цього року мешканці багатоквартиного будинку на вулиці Гончарівка, 20 вже звертались до міської ради щодо вирішення проблеми із незадовільним водовідведенням.

«У вересні цього року ми звертались до департаменту ЖКГ та приходили на особисту зустріч з першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Григорієм Недопадом, де був присутній і заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк. Нам надали офіційну відповідь про те, що провести ремонтні роботи немає фінансової можливості, бо вулиця не входить у перелік об’єктів по капітальному ремонту. Уже потім ми склали звернення, яке підписало понад 20 сімей. У нас є всі дані, щоб зайняти перше місце у переліку доріг Луцька, що знаходяться у найгіршому стані: відсутність дорожнього покриття, тротуарів, водовідведення, освітлення

Просимо внести нас у перелік об’єктів капітального ремонту вулиць та прибудинкових територій міста Луцька на 2019-20 роки і профінансувати ремонт за кошти з місцевого бюджету», – звернулась Наталія Киця до депутатів.

Насамкінець, інша представниця мешканців вулиці Гончарівка Марія Вінчук продемонструвала обранцям громади фотознімки, на яких зображені проблеми вулиці, особливо під час чергового підтоплення.
Своєю чергою, луцькі депутати пообіця вивчити проблемне питання та внести його на розгляд профільних комісій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2019 10:02
Приватний сектор. Хати двоповерхові.На машину щебеню біля себе грошей нема!.
Юра Показати IP 31 Жовтня 2019 11:09
О зразу розумні коментатори) скиньтесь на бруківку, скидались і не одноразово, проблема в водовідведені води їй не має куди діватись, тому скільки не замощуй все за 1-2 місяці те саме.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus