USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На патріотичне виховання луцьких учнів хочуть виділити 1,5 мільйона

18 Серпня 2015 10:00
З луцького бюджету пропонують виділити 1,5 мільйона гривень на програму патріотичного виховання молоді.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 18 серпня.

Так, депутат міської ради Павло Данильчук озвучив програму, яка пропонується на розгляд чергової сесії міської ради.

Програма розрахована на 2015-2017 роки. На заходи запланували 1,527 мільйона гривень: на 2015 рік – 295 тисяч, 2016 рік – 760 тисяч , на 2017 рік — 472 тисячі гривень.

Зі слів депутата, в рамках цієї програми планується створити в місті Центр національно-патріотичного виховання молоді.

Однак, це не єдиний захід, який планується здійснити. Зплановані проведення заходів, спрямованих на реалізацію патріотичного виховання в закладах системи освіти, культури, спорту, забезпечення активної участі дітей та молоді в заходах національно-патріотичного спрямування, у тому числі, у відзначенні загальнодержавних свят, створення умов для популяризації кращих здобутків національної культурної і духовної спадщини, героїчного минулого і сучасного українського народу, підтримки професійної й самодіяльної творчості. Активно планують залучати до патріотичного виховання дітей та молоді учасників бойових дій на сході України, членів сімей Героїв Небесної Сотні, діячів сучасної культури, мистецтва, науки, спорту, які виявляють активну громадянську і патріотичну позицію.

Запланована також підтримка та сприяння волонтерським проектам, спрямована на заохочення дітей та молоді до благодійних соціальних, інтелектуальних та творчих ініціатив і проектів, а також організаційна та фінансова підтримка на конкурсній основі програм, проектів громадських організацій, спрямованих на національно-патріотичне виховання дітей та молоді;

Ще один напрямок програми – військово-патріотичне виховання, в рамках яких проводитимуть заходи зі спортивної підготовки, фізичного виховання, учні набуватимуть практичних навичок з основ військової справи, до військово-патріотичного виховання дітей та молоді залучатимуть учасників бойових дій на сході України.

Крім того, кошти передбачені на інформаційне забезпечення національно-патріотичного виховання. А саме на організацію у теле-, радіопрограмах, інтернет-ресурсах та в друкованій пресі постійно діючих рубрик, що популяризують українську історію, боротьбу українського народу за незалежність, мову та культуру, досвід роботи з національно-патріотичного виховання різних соціальних інституцій. Також кошти витрачатимуть на «запобігання пропаганді в засобах масової інформації культу насильства, жорстокості і бездуховності, поширення матеріалів, що суперечать загальнолюдським та національним духовним цінностям, заперечують суверенність Української держави».

Власне, присутні під час засідання міськвиконкому освітяни, зауважили, що вони не проти виконувати таку програму і готові проводити подібні заходи.

Відтак, члени виконкому підтримали проект рішення. Однак затверджуватимуть луцькі депутати на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вихователь Показати IP 18 Серпня 2015 10:11
Для того, щоб виховувати патріотизм, не потрібні гроші. Починається виховання із сім'ї (???). Далі - садочок, школа, коледжі, університети і т.д., де ВИХОВАТЕЛІ, ВЧИТЕЛІ, ВИКЛАДАЧІ (патріоти) можуть безплатно РОЗМОВЛЯТИ і показувати приклад (це ОСНОВНЕ виховання), а гроші потрібні НЕ ПАТРІОТАМ, щоб розкрадати. ПОЧИНАЙТЕ "чистки" ПЕДАГОГІЧНИХ КОЛЕКТИВІВ...безплатно. Інакше - НІЧОГО не буде.
Анонім Показати IP 18 Серпня 2015 10:34
доки буде повна ж в реальності ніякі гроші не допоможуть - все буде лише для галочки, рано чи пізно такий патріот здується
вихователю Показати IP 18 Серпня 2015 10:44
Мислення на рівні плінтуса... обов"язково виділяти кошти, але продумано, без совдепії і шароварницта, і контролювати їх використання. Тоді буде толк. Щоб не повторився Крим, Донецьк, Луганськ.
Волинь Показати IP 18 Серпня 2015 18:18
Патріотів можна виховувати при рівних можливостях і правах усіх громадян країни. А коли по місту їздять шмаркачі діти чи коханки хабарників на дорогих автомобілях, коли депутати і державні чиновники брешуть , а вміють тільки красти і брати хабарі, то зрозуміло, що ми котимося не туди. Усі старі морди сидять в державних кабінетах, не покарано жодного олігарха-зрадника України, жодного посіпаки банди азарова-януковича. Невже нас рахують такими дурними ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus