USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На підтримку фінансово-господарської діяльності волинських підприємств потрібно 180 млн грн на 5 років

19 Березня 2024 17:24
Волинські депутати затвердили програму підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2024–2028 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми – 176 мільйонів 971 тисяча гривень.

Про це стало відомо під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Як вказано у програмі, усього у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області станом на 1 січня 2024 року перебуває 83 юридичні особи, із них: 20 госпрозрахункових, що становить 24,1 %; 63 бюджетних, що становить 75,9 %.

Необхідність затвердження програми виникла через неможливість забезпечення стабільного функціонування комунальних підприємств власними силами, а також обмеженість фінансових ресурсів у потенційних споживачів послуг, зростання вартості енергоносіїв і матеріально-технічних ресурсів, які використовують комунальні підприємства у господарській діяльності, з метою недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати та плати за спожиті енергоносії, податкового боргу та заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування внаслідок необхідності додаткової сплати штрафних санкцій та пені, у зв’язку з обмеженістю обігових коштів, поліпшення фінансового стану комунальних підприємств, забезпечення споживачів відповідними послугами належної якості.

Читати ще: У ЄС остаточно схвалили виділення €5 мільярдів на зброю для України

Основні завдання програми:

покращення стану розрахунків комунальних підприємств із заробітної плати за спожиті енергоносії, сплати податків і зборів;

сприяння створенню належних умов для здійснення комунальними підприємствами своєї господарської діяльності з виробництва і надання якісних послуг споживачам;

своєчасне і в повному обсязі проведення інвестиційної діяльності, спрямованої на переоснащення, відновлення та реконструкцію виробничих потужностей комунальних підприємств;

забезпечення функціонування комунальних підприємств на умовах самофінансування;

активізація фінансово-кредитних механізмів, пошук нових форм фінансування діяльності комунальних підприємств;

стимулювання ініціативи підприємств у інноваційній діяльності;

зміцнення матеріально-технічної бази об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

фінансово-кредитна підтримка комунальних підприємств.

Фінансування заходів, передбачених програмою, здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету в порядку, передбаченому статтею 91 Бюджетного кодексу України: у 2024 році – 45 151,8 тис. грн, у 2025 році – 47 175,7 тис. грн, у 2026 році – 35 757,8 тис. грн, у 2027 році – 30 237 тис. грн; у 2028 році – 18 649 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus