USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На премії гроші є, а на ремонт немає: на Волині батьки школярів скидаються на укриття

10 Травня 2023 15:39
У селі Залісся Сошичненської громади батьки школярів збирають гроші на укриття. Громада виділила з бюджету кошти лише на матеріали, а батьки мають оплатити роботу підрядника. Рішення перекласти цю фінансову складову на батьків виглядає дуже дивно з огляду на те, що не так давно в бюджеті громади знайшли гроші на чималі премії працівникам сільради та керівництву шкіл.

Батьки бояться говорити на цю тему, бо ж їхнім дітям іще ходити до школи. Не побоялися розповісти про прецедент місцеві депутати, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Депутат Сошичненської громади розповів, що в селі Залісся відбулися збори, на яких були присутні батьки, адміністрація навчального закладу і влада громади. У школі, яка розташована в цьому селі, є потреба в облаштуванні укриття. У бюджеті громади нібито немає грошей на такі витрати. Натомість обіцяють допомогти матеріалом. За роботу майстрам запропонували заплатити батькам.

«Були батьківські збори. Був присутній заступник голови Сошичненської ОТГ Ярошук. І постало питання зробити укриття. Оскільки, з їхніх слів, слабеньке фінансування, вони прийняли рішення надати будівельні матеріали. І при тому же найняти будівельну бригаду. А за будівельні послуги будуть розраховуватися батьки. Буквально два дні назад я спілкувався з багатодітним батьком і він зазначив, що сказали по 200 гривень із дитини», – інформував депутат Сошичненської громади Володимир Матронік.

До слова, у грудні 2022 року за підписом голови громади було видано розпорядження про преміювання. За роботу у 2022 році голова преміював працівників сільради та директорів шкіл. Загалом у грудні минулого року 29 працівників сільради отримали премії: хто 250% до посадового окладу, хто 220%, хто 100%. Того ж місяця голова громади преміював керівників шкіл. Вони отримали від 26 до 54 тисяч гривень. Також керівники шкіл, окрім премій, додатково отримали майже по 24 тисячі гривень для покращення матеріальних умов.

Журналісти намагалися зв’язатися з головою громади Ігорем Волосюком. Телефонували на два номери, але марно, а на повідомлення він не відповів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Igor Показати IP 10 Травня 2023 16:11
Так скрізь, в любому навчальному закладі дирекція ліпить собі і приближеним премії по 200%
543 Показати IP 10 Травня 2023 16:12
Теж саме і в Луцьку, нехай перевірять журналісти ,а тех працівникам в школах які отримують самий мінімум дали по 2500 гривень матеріальної допомоги для покращення матеріальних умов, та ще й вирахували з допомоги податки. Так і виживаєм
. Показати IP 10 Травня 2023 17:33
Напишіть, який посадовий оклад працівників сільради? Чому із дванадцяти місяців 2022 року, розпорядження про преміювання висвітили лише за грудень?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus