USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На протести проти судової реформи вийшли тисячі поляків

17 Липня 2017 07:00
У найбільших містах Польщі в неділю, 16 липня, тисячі людей вийшли на акції протесту проти судової реформи. В них взяли участь прибічники опозиції різних ідеологічних спрямувань.

Найбільший мітинг відбувся у столиці країни Варшаві. Поліція оцінила кількість його учасників у 4,5 тисячі осіб, місцева влада заявила про десять тисяч, повідомляє DW з посиланням на Reuters.

Менш численні акції пройшли у Кракові, Катовіце та інших містах.

"Ганьба, ганьба!", - скандували протестувальники у Варшаві перед будівлею Сейму, тримаючи в руках прапори Польщі та Євросоюзу. Учасники акції також називали Ярослава Качинського - лідера правлячої партії "Право і справедливість" (ПіС) - "диктатором". Телеканал TVP, контрольований державою, назвав протести "спробою організувати переворот проти демократично обраної влади".

Напередодні на акції вийшли кілька сотень осіб, 31 учасника протестів затримала поліція.

Сенат Польщі услід за нижньою палатою парламенту - Сеймом - проголосував за поправки до закону про Національну судову раду і структуру судів. Нововведення підпорядковують Верховний суд країни міністерству юстиції і посилюють вплив уряду на призначення голів судів. Польська опозиція різко засудила зміни в системі правосуддя. Єврокомісія планує наступного тижня дати свою оцінку судовій реформі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus