USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На радіотелевізійній станції Волині пролунав сигнал тривоги

13 Березня 2015 08:00
Умовний сигнал тривоги сповістив про пожежу в одному з приміщень радіотелевізійної станції. Про це повідомляє Телевізійний центр Ковель.

За мить персонал ретранслятора евакуюювали. До приїзду автомобіля пожежно-рятувальної служби "пожежу" локалізували своїми силами. Працівники ретранслятора відпрацювали практичні навички поводження з вогнегасниками.

«Під час тренування залучили служби ДСНС, зокрема пожежно-рятувальний підрозділ. На навчанні практично відпрацювали умовну пожежу, яка за задумом відбувалася в одному з приміщень концерну. З поставленою задачею впоралися в повній мірі. При цій умовній пожежі автомобіль поставили на вододжерело, яке є на території цього підприємства. Так само відпрацювалиі дії працівників підприємства: навички поводження з первинними засобами пожежогасіння та евакуація персоналу», - розповідає заступник начальника Ковельського райвідділу УДСНС в області Володимир Войтанік.

Легенда навчань також передбачала, що неподалік від підприємства сталася і техногенна аварія: внаслідок витоку хлору постало завдання евакуації персоналу станції до протирадіаційного укриття. Його на території радіотелевізійної станції спорудили ще в 70-х роках минулого століття. На випадок небезпеки тут можуть розміститися до ста людей. У разі потреби подачу свіжого повітря в приміщення сховища забезпечить фільтро-вентиляційна установка.

«Концерн РРТ — це підприємство, яке має стратегічне значення для інформаційної безпеки країни. Ковельський ретранслятор забезпечує телевізійне мовлення на половину території області - це 32 програми в цифровому форматі і приблизно 10 в аналоговому. Плюс радіомовлення, мобільний зв'язок. І тому питанням цивільного захисту ми приділяємо надзвичайно велике значення», - говорить директор Волинської філії Концерну РРТ Сергій Семерей.

Окрім радіотелевізійної вежі в Ковелі регіональна філія концерну має ще 11 станцій. Черговий персонал ковельського ретранслятора дистанційно контролює ті з них, які працюють в автономному режимі.

«В нас діє система дистанційного контролю за цими об'єктами. За допомогою системи відеонагляду ми ведемо спостереження за об'єктами. Їх також обладнали пожежною та охоронною сигналізацією. У випадку надзвичайної ситуації черговий персонал РТС Ковель має можливість викликати охоронну службу чи пожежників для ліквідації», - розповідає Сергій Семерей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus