USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сигнал тривоги і дим: у США заблокували Капітолій «через зовнішню загрозу»

18 Січня 2021 18:13
Всі будівлі Капітолію, де проходила репетиція інавгурації обраного президента США Джо Байдена, заблоковані «через зовнішню загрозу».

Про це в понеділок повідомляє агентство Reuters з посиланням на очевидців, передає УНІАН.

На опублікованому записі видно, що над будівлею Капітолію піднімається дим, а на вулицях звучить сигнал тривоги.

За даними кореспондента NBC News Френка Торпа, частина парламентського комплексу на Капітолії була евакуйована.

Пізніше низка місцевих ЗМІ повідомив, що пожежа виникла в будівлі по сусідству з Капітолієм, і її вже нібито загасили.
7 січня Конгрес США офіційно затвердив демократа Джо Байдена на посаді наступного президента США, яку політик має посісти 20 січня. Байден набрав понад 270 затверджених Конгресом голосів вибірників.

6 січня спільне засідання обох палат Конгресу, під час якого мали були бути затверджені підсумки голосування в Колегії вибірників, було перервано через масові заворушення на Капітолійському пагорбі, влаштовані тисячами прихильників Трампа. Агресивно налаштовані протестувальники увірвалися в будівлю Конгресу, поліції довелося евакуювати законодавців. Повідомляється, що під час заворушень загинули не менше чотирьох осіб. Для наведення порядку до Капітолію було направлено Національну гвардію США.

Церемонія вступу Джо Байдена на посаду пройде за посилених заходів безпеки. Крім тисяч поліцейських будуть задіяні понад 20 тисяч солдатів Національної гвардії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus