USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На реконструкцію очисних і мережі водогону Луцьк отримає 10 млн євро

21 Липня 2020 10:27
«Луцькводоканал» отримає 10 мільйонів євро на модернізацію очисних споруд у Липлянах і реконструкцію мереж водогону.

Про це йшлося 21 липня під час оперативної наради в Луцькій міській раді.

В. о. директора КП «Луцькводоканал» Святослав Дмитроца проінформував про перебіг реалізації проєкту модернізації очисних споруд підприємства за кошти Європейського інвестиційного банку, над яким «Луцькводоканал» розпочав працювати ще на початку 2019 року.

Він нагадав, що очисні споруди було запущено в експлуатацію у 1973 році. На сьогодні їх пропускна спроможність становить 120 тисяч метрів кубічних стічних вод.

Читайте також: «Стратегічна інвестиція на десятки років вперед»: у Луцьку презентували проєкт реконструкції очисних споруд

«Технічний стан очисних споруд підходить до критичної межі експлуатації, тому виникла потреба в залученні додаткових ресурсів, оскільки тарифними можливостями КП «Луцькводоканал» зробити глобальну реконструкцію очисних споруд немає змоги», – сказав Святослав Дмитроца.

Він додав, що йдеться про заміну та модернізацію основного технічного обладнання (аеротенки, системи аерації, решітки, пісколовки, повітродувки, насоси, труби, металеві частини первинних і вторинних відстійників тощо), а також про ущільнення накопиченого мулу для переробки його на добрива.

За попередніми оцінками вартість реалізації робіт із модернізації очисних споруд складає 8,4315 мільйона євро. Ще близько двох мільйонів євро потрібно на реконструкцію магістральних мереж водогону Луцька, закупівлю спецтехніки і спецавтомобілів для бригад водоканалу з обслуговування мереж. Загалом проєкт з інвестиційним банком розрахований на суму кредитування в розмірі 10 мільйонів євро.

Зараз готуються відповідні документи, аби найближчим часом стало можливим оголошення тендерів на проєктні роботи.

Учасники проєкту – міністерства фінансів та регіонального розвитку, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, Луцька міськрада, КП «Луцькводоканал».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus