USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Рівненщині кілька тисяч бурштинокопачів протестують проти поліції

2 Квітня 2016 23:15
На місці сутичок між копачами бурштину і правоохоронцями у Сарненському районі Рівненської області зараз перебувають кілька тисяч протестувальників. Однак ситуація контрольована. Про це в ефірі Громадського повідомила речник Нацполіції в Рівненській області Інна Березовська.

Нагадаємо, 30 березня під час виїзду з урочища в Сарненському районі майже тисяча осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев'яними битами, камінням та палицями заблокували дорогу поваленими деревами до нелегальних бурштинових копанок та чинили опір працівникам правоохоронних органів.

«Поки ще рано говорити, що буде завтра. Але наразі там залишається кілька тисяч буршитокопачів», – сказала Березовська.

З її слів, зараз на місці інциденту працює спеціальна техніка, а сутичок між поліцією і копачами бурштину не виникає. Водночас, вона відмовилася повідомляти про подальші дії правоохоронців.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Національна поліція України спільно з Генпрокуратурою створюють «бурштиновий спецназ» для оперативного реагування на ситуацію навколо незаконного видобутку бурштину.

Окрім того, голова Нацполіції Хатія Деканоідзе вимагає негайно скликати розширене засідання РНБО, щоб почати напрацювання комплексного плану щодо подолання нелегального видобутку бурштину на Рівненщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
я Показати IP 3 Квітня 2016 00:59
Сомалі
Показати IP 3 Квітня 2016 05:41
Чи може хтось назвати закон який не дозволяє шукати (копати) бурштин? Щось ту смердить тим, що чужинці стараються накинути не перший раз свої права українцям....
Анонім до Aя Показати IP 3 Квітня 2016 09:35
Бурштин вiдноситься до корисних копалин i на нього поширюється закон Украïни про надра
Т.Г.Шевченко Показати IP 3 Квітня 2016 06:03
Кайданами міняються Правдою торгують І Господа зневажають- Людей запрягають В тяжкі ярма.Орють лихо Лихом засівають А що вродить.побачите. Які будуть жнива Схаменіться. недолюдки. Діти юродиві Подивіться на рай тихий На свою країну Полюбіте щирим серцем Велику руїну Розкуйтеся. братайтеся...........
бандеровець Показати IP 3 Квітня 2016 07:19
Хатія так як людина Ви нова-то можете не знати,що нікому не вигідно його скликати бо з того бурштину всі мають долю в т.ч і в Києві! Перекинути туди тисячу хлопців з АТО тих яких зараз обстрілюють, всіх до гурту зігнати, встановити особи і повістки зразу вручати та відправляти (форму вони вже мають). А ні дати на місці по 5 років і в карєр камінь довбати, через тиждень буде порядок!!
волиняка Показати IP 3 Квітня 2016 12:59
Скоро будуть бастувати наркоторговці і т. д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus