USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Рівненщині палала територія монастиря, вибухнули бочки з паливом. Фото з висоти

12 Квітня 2020 21:41
О 09:47 на спецлінію «101» надійшло повідомлення про пожежу у господарській будівлі Свято-Успенського чоловічого монастиря. На місце виклику було направлено п'ять чергових пожежно-рятувальних відділень зі смт Гоща, м. Рівне та м. Корця.

Про це повідомляє служба ДСНС Рівненщини.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники встановили, що вогнем охоплено господарську будівлю поділену на кілька секцій. Ще до приїзду вогнеборців вибухнуло п'ять двохсотлітрових ємностей з пальним. Тому полум'я швидко набирало обертів.

Була серйозна загроза знищення вогнем складу, де зберігалися каністри та бочки з паливно-мастильними матеріалами. Вогнеборці одразу подали на захист складу вогнегасні речовини. Окремо рятувальники відігнали на безпечну відстань з гаражів два трактори та вантажний автомобіль, а з однієї із палаючих будівель винесли три газових балони, які від високої температури могли б призвести до вибуху та руйнувань.
Значно ускладнювало роботу бійців ДСНС по гасінню пожежі сильне задимлення з практично нульовою видимістю, суха вітряна погода та велике пожежне навантаження. Ціною значних зусиль об 11:50 пожежу вдалося локалізувати, а о 14:45 повністю ліквідувати. Жертв та постраждалих не має. Монастир вогнем не пошкоджено (загрози для нього не було, адже від монастиря до місця пожежі було 500 метрів).

Вогнем знищено господарчу будівлю та речі господарського вжитку. До гасіння було залучено 5 пожежних автоцистерн та 42 чоловіки особового складу рятувальників. Причина пожежі та завдані збитки встановлюються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Експерт ДСНС Показати IP 13 Квітня 2020 00:19
Ємкості з пальним не вибухають якщо вони повні, а отже вони були злиті перед пожежою. Висновок такий що їх навмисне хтось злив перед пожежою і підпалив задля прикриття злочину. Знав колись священників які могли не лише травку курити, але й вкрасти та знищити докази. Або ж помічники з поганим минулим, які проживають чи тимчасово перебувають на території монастиря можуть вчинити подібне. Та врешті висновок сам говорить за себе і розбиратимуться у цьому необхідно вже слідчим, які нажаль не вміють працювати як слід.
Баба Ганя Показати IP 13 Квітня 2020 07:54
Якась база терористів. Пальне, бочки, балони....
Кащей до Баба Ганя Показати IP 13 Квітня 2020 08:59
У такому випадку в нас кожна АЗС це база терористів :)
Саша Показати IP 13 Квітня 2020 10:15
А де боженька був?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus