USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Рівненщині жінка звинувачує лікарів, що їй вкололи не ту вакцину проти COVID

10 Листопада 2021 14:55
На Рівненщині жінці під час вакцинації вкололи препарат CoronaVac, в той час як імунізуватися місцева мешканка хотіла AstraZeneca.

Про це повідомляє Рівне 1.

Жителька Сарн Наталія Яцкевич наприкінці жовтня пішла до районної поліклініки зробити щеплення проти коронавірусу. За декілька днів отримала сертифікат у додатку «Дія». Побачене шокувало. Бо згоду на щеплення давала на вакцину AstraZeneca, а у документі вказана CoronaVac. Чому так сталося, пані Наталя вирішила з’ясувати у медиків.

Зі слів пані Наталії не змогла у той момент пояснити, на якому етапі сталася помилка і головна лікарка медзакладу. Сарненчанка згадує, того дня було чимало охочих щепитися. Однак, припускає, що вколоти могли не ту вакцину свідомо.

У самій медустанові кажуть, що помилка сталася на етапі внесення даних.

«З перевірки всієї паперової документації та з пояснювальних записках персоналу, який був задіяний у проведенні цієї вакцинації, випливає, що пацієнтці провели імунізацію препаратом AstraZeneca. Зараз у порівнянні всіх залишкових доз вакцини та вакцинованих доз, жодних неточностей не виявили», – повідомила головна лікарка Сарненського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Максимук.

У свою чергу, пацієнтка, якій вкололи не той препарат, звернулася до поліції. Жінка написала дві заяви: щодо медиків, які нібито допустили недбалість, а також щодо копів, які відразу не хотіли скласти протокол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 10 Листопада 2021 15:07
Нема різниці яка вакцина, головне щоб були вакциновані. У цієї жінки напевно багато часу дурницями займатися.
Анонім до лучани Показати IP 10 Листопада 2021 16:02
дурницю говорите. для міжнародного сертифікату різниця колосальна.
Анонім до лучани Показати IP 10 Листопада 2021 16:13
Є різниця. І все вона правильно робить, особливо, враховуючи, що сертифікат може від такої помилки і недійсним стати.
Катя Показати IP 10 Листопада 2021 15:55
Якщо людина має їхати за кордон, то різниця є. І вкацінувати її мали саме тим, на що дала згоду
Наталія. Показати IP 10 Листопада 2021 16:01
У мого чоловіка така ж ситуація. У серпні пішов на вакцинацію Модерна, другу дозу 26 серпня теж зробили Модерна. Пішов брати сертифікат, так як волинь потрапила до червоної зони, сімейний лікар виписав що перша доз була Астра-Зенека а друга Модерна. Що робити, можливо йому так протипоказано, адже він мав операцію по онкології.
123 Показати IP 10 Листопада 2021 19:52
так вся ця так звана вакцина розливається з однієї цистерни)). Наївні
Сергей Показати IP 10 Листопада 2021 20:31
А как бы она получила с короноваком международный сертификат ? Там на фото международный сертификат а в нем может быть астра-зенека , модерна и пфайзер - другие для международного не котируются.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2021 09:30
бо ми біла африка. і контролю ніякого. цікаво чи правильно зберігають ті вакцини? деякі вроді при -70 мають зберігатись а не в холодильнику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus