USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На розчищення Стиру просять передбачити мільйон

23 Січня 2017 12:34
Попри те, що на розчищення русла річки Стир з міського бюджету виділили 350 тисяч гривень, на ці роботи в 2017 році у профільній міській програмі просять передбачити мільйон гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 23 січня.

Так, начальник відділу екології міськради Анатолій Гламазда зауважив, що цьогоріч 350 тисяч гривень з міського бюджету виділили на розчищення русла Стиру. Оскільки такого розділу не було в комплексній програмі охорони навколишнього природного середовища міста Луцька на 2016-2017 роки, то необхідно внести в документ зміни.

Як розповів Гламазда, наразі обстежили 322 дерева від Гнідавського мосту до дороги на Рованці, решта території лишається непроінспектованою. Зі слів чиновника, на деяких ділянках потрібно робити поглиблення, а для цього необхідно розробляти проектно-кошторисну документацію. Також стоїть питання розчищення заплави Стиру, яка заростає. Отже, до програми просили включити мільйон гривень, зважаючи на те, що, можливо, на роботи доведеться використати більше, ніж 350 тисяч гривень. До прикладу, аби витягувати дерева з русла, доведеться залучати водний транспорт, а на це також потрібні гроші.

Члени комісії рекомендувати підтримати зміни до програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
XXX Показати IP 23 Січня 2017 13:39
Якщо так далі піде то Стир на Сапалаєвку перетвориться. В парку Л.Українки на міському пляжі влітку були моменти коли глибина була 120 см!!!!
Пилорама Показати IP 23 Січня 2017 16:06
покажіть які дерева, повитягую їх безкоштовно...
Теремно Показати IP 23 Січня 2017 17:17
В Луцьку біля мосту на вул. Шевченка стоїть змонтований потужний земснаряд, який вже сьогодні готовий приступити до поглиблення русла Стиру. Було лише б бажання міської влади Луцька. До речі, рівняни хочуть забрати цей земснаряд для очищення річки Устя. Тож, шановні лучани, не чухайте довго потилиць!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus