USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поляки й українці молилися на Волині за мир

15 Серпня 2016 22:58
Спільна молитва з метою посилення єднання православної і католицької церков стала традиційною на Європейських днях добросусідства, - пише Район.Шацьк.

14 серпня на польській стороні, в районі села Збереже, зустрілися польські і український священики. Духовні отці молилися за мир в Україні, любов, взаєморозуміння, всепрощення і братання українського і польського народів. Україну на спільній молитві представляв протоієрей, настоятель Свято-Миколаївського храму села Пульмо Олександр Черевко.

"Історія свідчить, що два наші братні народи пережили нелегкі часи. Пролилася кров як українців, так і поляків. Сьогодні ми молимося за порозуміння між народами двох сусідніх держав, за мир і спокій в Україні, за те, щоб не плакали матері і не ставали сиротами діти. Хай Господь благословить чудове свято – проведення Європейських днів добросусідства, аби з року в рік ми мали можливість зустрічатися і єдиною сім’єю підтримувати одне одного", - наголосив під час звернення до присутніх отець Олександр.

Нагадаємо, у Шацькому районі відбулися Європейські дні добросусідства. Завдяки тимчасовому мосту через річку Західний Буг представники України та Польщі могли безперешкодно проводити протягом п'яти днів офіційні зустрічі, обмінюватися досвідом господарювання та культурно відпочивати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
волинянин Показати IP 15 Серпня 2016 23:43
Європейські дні добросусідства - яка дволикість поляків . А що Волинська різня ?
iojhv до волинянин Показати IP 16 Серпня 2016 07:31
хіба в політиці бувають люди з чистими помислами?
1942 Показати IP 16 Серпня 2016 08:28
Чисті помисли вже відсутні і в Церквах. Пастирі то ненастоящі.
Волиняка Показати IP 5 Вересня 2016 17:18
Дуже шкода що польська влада визнала геноцидом волинську різню. Те саме може зробити і Україна, визнавши геноцидом звірства армії крайової і т.д. Потрібно віддати належну оцінку подіям минулого і головне винести з них уроки, щоб подібного не повторилося знову. Цим вчинком польська влада показала що вона не є європейською, не зовсім ворожою але з ознаками шовінізму. Просімо ж у Господа миру і не шукаймо причин розбрату.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus