USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На шахтах Ахметова - страйк. ОНОВЛЕНО

23 Квітня 2014 11:53
На п'яти шахтах підприємства «Краснодонвугілля» в Луганській області, що належить гірничо-металургійному бізнесу «Метінвест» компанії СКМ Ріната Ахметова, почався страйк з вимогою підвищити зарплату. Про це повідомили співробітники компанії «Краснодонвугілля», пише Еспресо.TV.

«В «Краснодонвугіллі» почали страйкувати. 80 % шахтарів не виходять на роботу і зараз штурмують «Краснодонвугілля», - повідомив один зі співробітників шахти.

Як розповідають учасники страйку, шахтарі Краснодона вирішили страйкувати 22 квітня на площі Молодої гвардії в місті Краснодон Луганської області приблизно в чотири години і не працювали всю ніч.

Біля будівлі підприємства «Краснодонвугілля» зібралося близько 2 тисяч осіб, які висунули вимогу: підвищити зарплату до середньої по Донбасу.



«Вчора в Краснодоні був мітинг з приводу референдуму і був інший мітинг. А у нас 22 число - день авансу. Ми отримали по тисячі гривень. Хоча ціни за останній тиждень зросли: бензин подорожчав, хліб подорожчав . Ось один хлопчина і каже: «Давайте вимагати підвищення зарплати». Ми його і підтримали», - розповідає Михайло, один із шахтарів «Краснодонвугілля».

За його словами, максимальна зарплата шахтаря на цьому бюджетоутворюючому для Краснодона підприємстві становить 6 тисяч гривень, тоді як у середньому на Донбасі працюючим в забої платять по 8-10 тисяч.

«Ми в шахту опускаємося раніше, піднімаємося пізніше, але 6 тисяч гривень у нас - стеля. Тому автобуси третьої, четвертої зміни не поїхали в забій. І перша зміна теж не поїхала», - уточнює Михайло.



«Ситуація вимагає розголосу, інакше нас завтра всіх звільнять», - переживає один з учасників страйку.

Всю ніч шахтарі простояли перед закритим офісом компанії. До них виходив генеральний директор «Краснодонвугілля» Олександр Ангеловскій, але вимог не задовольнив, тому страйк триватиме.

При цьому політичних вимог страйкуючі не висувають.

Станом на 8 ранку біля центрального офісу підприємства залишалися страйкувати близько 500 шахтарів «Краснодонвугілля». Зараз туди продовжують сходитися інші співробітники компанії.

У прес-службі «Краснодонвугілля підтвердили, що вхід в будівлю підприємства на даний момент перекритий, але відмовилися коментувати сам страйк.


Шахту Ахметова заблокували сепаратисти

За станом на 12.10 стало відомо, що за страйком на шахтах ПАТ «Краснодонвугілля» на Луганщині, що належить гірничо-металургійному бізнесу «Метінвест» компанії СКМ Ріната Ахметова, стоять сепаратисти.

Таку думку Еспресо.TV висловив голова СОГ «Трудовий Рух «Солідарність» Костянтин Ільченко.

«На превеликий жаль це одна політика. Все почалося на шахті ім. «Баракова». Група осіб перекрила дорогу на в’їзд до шахти Баракова і силоміць не пропускала гірників на роботу. Це пов’язано з виборами народних губернаторів, мерів на майданах від імені сепаратистів. Це все політика, причому політика, спрямована на розкол України», - зазначив Ільченко.

За словами Ільченка, на цій шахті знаходиться одна з профспілкових організацій, однак на сьогодні немає зв’язку з її активістами.

«Насторожує той факт, що ніхто з активістів профспілки не бере трубку. Ми переживаємо, що щось трапилося серйозніше», - зазначив він.

Нагадаємо, 22 квітня, приблизно о 21 годині, біля будівлі ПАТ «Краснодонвугілля», що належить гірничо-металургійному бізнесу «Метінвест» компанії СКМ Ріната Ахметова, розпочався мітинг шахтарів, які вимагали від керівництва підприємства підвищення заробітної плати та покращення умов праці.

У мітингу, який на цей час триває, беруть участь близько 250 шахтарів. Робочий процес на шахтах ПАТ «Краснодонвугілля» не зупинявся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
НЕЛУЧАНИН Показати IP 23 Квітня 2014 13:21
пора ахмєткіну продавати свою хатинку в лондоні
пора до НЕЛУЧАНИН Показати IP 23 Квітня 2014 13:57
коментар було видалено
Анонім Показати IP 23 Квітня 2014 13:58
Пора його вже потрошку заставляти віддавати людямя.а не горбатитись на ньго за гроши!
Василь Показати IP 23 Квітня 2014 15:52
"Лед тронулся господа присяжные и заседатели "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus