USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На шахті «Надія» 18 гірників вже шостий день страйкують під землею

3 Вересня 2020 20:33
Станом на 3 вересня у Соснівці Львівської області уже шостий день триває протест гірників із шахти «Надія». 18 з них залишилися під землею з вимогою виплатити їм заборговану за 5 місяців заробітну плату.

Про це у фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, пише Укрінформ.

«Під землею в шахті «Надія» залишаються 18 гірників. Інших, через різке погіршення стану здоров’я, тиск – підняли на поверхню. Гірники шахти «Надія» готові посилити підземну акцію протесту голодуванням», – зазначив Волинець.

Як повідомили в Міненерго, вони звернулися до ПАТ «Центренерго» з пропозицією надати авансовий платіж сумою 5 млн грн за вугільну продукцію шахти «Надія». Кошти вже надійшли на рахунки шахти. Вони будуть направлені на виплату зарплати гірникам.

Читати ще: «Люди в таких боргах, що готові на крайнощі», – голова профкому шахти «Надія»

Окрім цього, 31 серпня, за зверненням Міненерго, ДП «Калуська ТЕЦ-НОВА» перерахувало шахті 3,7 млн грн, які також направлено на виплату заробітної плати.

«Міністерство вживає всіх можливих заходів, аби забезпечити виплату заробітної платні гірникам «Надії». Ми аналізуємо варіанти, як далі функціонуватиме підприємство і найближчим часом представимо наш план дій. Хочу наголосити, що ті, хто довів підприємство до такого скрутного стану, мають бути покарані», – наголосила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.

Фінансовий аудит ПрАТ «Шахта «Надія», проведений фахівцями Міненерго, виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до значних збитків і заборгованості з заробітної плати гірникам. Цей борг складає близько 50 млн грн. Міністерство передало матеріали аудиту в Офіс генпрокурора і Службу безпеки України для подальшого розслідування порушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
? Показати IP 3 Вересня 2020 20:40
Да скільки вже той барига буде з людей знущатись?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus