USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На школу-довгобуд у Луцьку знайдуть ще 5 мільйонів у міському бюджеті

26 Квітня 2016 13:22
Для того, щоб завершити накриття будівлі школи №27 у 55-му мікрорайоні міста в міському бюджеті хочуть додатково запланувати 5 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 квітня.

Як повідомив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, об’єкт будують вже не один рік, замовником робіт є управління капітального будівництва облдержадміністрації, а загальний кошторис проекту становить 90 мільйонів гривень. Залишкова вартість будівництва становить 79 мільйонів і нині є можливість просити фінансування шляхом державної субвенції у рамках програми підтримки соціально-економічного розвитку окремих територій.

Сподіваються, що цьогоріч об’єкт з держбюджету профінансують. Існує необхідність завершити будівництво каркасу, перекриття та дах – на ці роботи потрібно 8 мільйонів гривень, тож 5 мільйонів до 3 мільйонів, що вже передбачені у міському бюджеті, пропонують додати рішенням міськради. За ці кошти, зі слів Тараса Яковлева, генеральний підрядник ТзОВ «Житлобуд-2» перекриє дах і засклить вікна у будівлі, тож її можна буде принаймні законсервувати.

Голова комісії Павло Данильчук зауважив, що з такими обсягами фінансування будівництво школи може тривати ще 5-7 років. Перший заступник міського голови погодився, що такими можуть бути терміни будівництва у разі, якщо до фінансування не долучиться облрада.

Своєю чергою, член комісії Сергій Була пропонував, щоб міськрада отримувала акти виконаних робіт, адже місто фінансує будівництво, а контроль над ним досі здійснюють на рівні області. Наприкінці року пропонується отримувати звіт про освоєння коштів.

Члени комісії підтримали пропоновані зміни до бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
проектант Показати IP 26 Квітня 2016 16:40
Шановні члени комісії а чи відомо вам що дана школа будується без спорт майданчика або як що вам скажуть що він є в проекті то фактично це розміри волейбольної площадки Якщо хтось мене не зрозумів то зверніть увагу хотяби на розміри спорт майданчики шкіл № 21,24 , 25,
проектант Показати IP 26 Квітня 2016 16:46
Реально будується трьох поверховий хлів - це в сучасному розумінні будівництва і орієнтації в суспільстві . За величезні як для Луцьких платників податків кошти будується одна із самих дорогих шкіл в Україні із розрахунку на 1 м2 приміщень
Наталія до проектант Показати IP 27 Квітня 2016 14:39
А хіба вона будується? Там ми беремо кошти у "відкат". Комерційні будинки досить швидко зводяться. Там можна взяти гроші, а які кошти потім візьмеш із збудованої школи? Ми зараз бачимо спортивний майданчик нової школи. А чому ніхто не дбає, як мають діти з цього мікрорайона ходити в школу №10, №19? Чому обносять забором прохід біля МАНу, кудою дітям іти? Чому всі мовчать???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus