USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку буде житловий квартал на місці дощового колектора

8 Грудня 2016 21:50
Проект нового житлового кварталу розроблять на місці зелених насаджень та інженерних споруд у мікрорайоні вулиці Вороніхіна.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 8 грудня.

Члени виконкому розглянули проект рішення про надання дозволу на розробку проекту детального плану території житлового кварталу розташованого в межах вулиць Вороніхіна, Щусева, Гетьмана Мазепи, Доватора у Луцьку.

У Луцьку міськраду звернулося ТОВ «Житловий квартал» з приводу надання дозволу на розробку детального плану території житлового кварталу з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, яка знаходиться на вулиці Вороніхіна, 37 під багатоповерхову забудову, з подальшим врахуванням при внесенні до генерального плану міста, що коригується. Про це розповіла виконувач обов’язків начальника управління містобудування та архітектури Антоніна Лохманова.

Відповідно до генплану, затвердженого у 2009 році, вказана земельна ділянка є територією інженерних споруд та зелених насаджень загального користування. У відповідності до Плану зонування території міста Луцька територія, де заплановане будівництво багатоповерхової забудови, знаходиться в зоні розміщення комунальних підприємств та в зоні перспективних озеленених територій загального користування.

На території комунального призначення, що є власністю ТОВ «Житловий квартал», знаходяться будівлі очисних споруд дощової каналізації, які наразі не діють.

Враховуючи цю інформацію, а також те, що поряд з ділянкою на вулиці Вороніхіна, 37 вже є існуюча садибна та багатоквартирна забудова, а напроти розміщена будівля громадського призначення (культова споруда) вважають за доцільне розробити детальний план в цьому житловому кварталі.
Член виконкому Михайло Щур зауважив, що на схемі можна побачити, що межа кварталу проходить вулицями та відзначив, що не підтримує проекти рішень, де межі кварталів проходять по чиїхось ділянках чи будівлях. Антоніна Лохманова відповіла, що план розроблятимуть чітко у межах вулиць.

Член виконкому Олег Бондарук зазначив, що ділянка є власністю ТОВ «Житловий квартал», але на ній розташовані очисні споруди дощової каналізації. Він запитав, чи місто планує проводити інфраструктуру цією ділянкою. Посадовець відповіла, що очисні споруди перебувають у власності товариства, а у генеральному плані, який розробляють, закликатимуть особливу увагу звернути на заходи з інженерної підготовки території та зберегти планово-проектне проходження дощового колектора, який проходить ділянкою.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що наразі мають варіант вирішення проблеми підтоплення мікрорайону і без цього колектора. З його слів, тривалий час вказана земельна ділянка була незадіяною і не було планів її використання. Те, що інвестор зараз планує забудовувати мікрорайон, на його думку, допоможе вирішити проблему.

Члени виконкому підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Грудня 2016 10:08
я уявляю яким буде Луцьк через років 10 - куча багатоповерхівок з всіяними навколо них автівками,практично відсутня зелена зона, маленькі дитячі майданчики, оточені з усіх боків автомобілями, в загальному мешканці Луцька тут будуть напхані, як сельодка в консервній банці, а навколо них царство асфальту і бетону, повітря наколо буде перенасичене вихлопними газами і випарами асфальту. Така ситуація зараз складається навколо новобудов. А ті,що зараз роблять таку наругу над містом, впевнена мають не одну земельну ділянку з чудовими будиночками і розкішним озеленненням навколо, заробляючи зараз на це злочинним плануванням забудови міста.
... до Анонім Показати IP 10 Лютого 2017 22:17
чи краще безмежний приватний сектор?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus