USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Шрі-Ланці протестувальники взяли штурмом резиденцію президента

9 Липня 2022 13:02
Резиденцію президента Шрі-Ланки Готабаї Раджапакса, який чинить опір закликам до відставки, протестувальники взяли штурмом.

Про це повідомляє Reuters.

У суботу, 9 липня, в країні, що постраждала від кризи, стався один із найбільших антиурядових маршів.

За його підсумком тисячі демонстрантів в Коломбо прорвали поліцейські барикади і увірвалися в офіційну резиденцію президента.

Люди, одягнені в каски і накриті прапорами, вигукували гасла проти Раджапакса, пересуваючись територією президентської резиденції.
Джерела агентства в Міністерстві оборони повідомили, що президента перемістили з резиденції в п’ятницю, аби гарантувати його безпеку напередодні запланованого на вихідні мітингу.
За словами свідка, поліція стріляла в повітря, але не змогла зупинити розлючений натовп, що оточував резиденцію.

Щонайменше 21 людину, в тому числі двох поліцейських, були поранено і госпіталізовано під час протестів.

Прем'єр-міністр Шрі-Ланки Раніл Вікремесінгхе скликав екстрене засідання лідерів партій у зв'язку з протестами, що проходять в країні.

Протести на Шрі-Ланці

Острів з населенням 22 мільйони осіб бореться з гострою нестачею іноземної валюти, через що обмежений імпорт основних видів палива, харчових продуктів і ліків. Країна занурена в найважчу економічну кризу з моменту здобуття незалежності в 1948 році.

Багато хто звинувачує в занепаді країни президента Готабая Раджапакса. На в основному мирних протестах, що почалися в березні, вимагали його відставки.

Невдоволення посилилося в останні тижні, оскільки припинилися поставки палива. Це призвело до закриття шкіл, видачі норми палива для основних служб країни.

Інфляція в червні досягла 54,6%, в квітні Міністерство фінансів Шрі-Ланки призупинило виплати за зовнішнім боргом і попередило інвесторів про дефолт.

Шрі-Ланка веде переговори з Міжнародним валютним фондом про допомогу в розмірі 3 мільярдів доларів, реструктуризацію частини зовнішнього боргу і збір коштів з багатосторонніх та двосторонніх джерел для пом’якшення дефіциту валюти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дід Василь Показати IP 9 Липня 2022 13:25
завтра приїде делегація дюдоїдів з Кремля
1 Показати IP 9 Липня 2022 17:04
Цілком можливо - це ж братня держава))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus