USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На скільки в Україні хочуть продовжити воєнний стан

18 Травня 2022 18:13
Президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді продовжити термін воєнного стану в Україні на 90 діб.

Про це йдеться на Офіційному порталі парламенту, передає УНІАН.

Глава держави запропонував нардепам 25 травня продовжити термін дії воєнного стану на 90 діб. Пропозиція мотивована продовженням широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Раніше Рада продовжувала дію воєнного стану на 30 днів.

Нагадаємо, 24 лютого Зеленський своїм указом запровадив воєнний стан у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Після цього парламент кілька разів за ініціативою президента продовжував термін дії воєнного стану – наразі в Україні до 25 травня триває цей стан.

Під час воєнного стану в країні допускається особливий режим в’їзду та виїзду, обмежується свобода пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів. Встановлюється комендантська година.

Також на період воєнного стану можлива заборона діяльності певних політичних партій чи громадських об’єднань, які ведуть роботу проти незалежності України.

Разом з тим в країні буде продовжена мобілізація чоловіків для служби в Збройних силах України. Проте вона матиме вибірковий характер, адже, за словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, наша армія укомплектована на 100% в аспекті особового складу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 18 Травня 2022 20:11
Послабте виїзд за кордон для чоловіків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus