USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Соборності в Луцьку просять зробити майданчик для вигулу собак

29 Січня 2022 14:24
Майданчик для вигулу чотирилапих улюбленців пропонують облаштувати на проспекті Соборності, неподалік будинку № 13б.

Таку пропозицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Анастасія Горейко.

Вона відзначила, що нині більшість лучан вигулюють своїх собак на дитячих майданчиках чи під вікнами багатоповерхівок, у той час як у багатьох країнах створюють спеціальні майданчики для вигулу домашніх улюбленців.

«Створення огороджених майданчиків буде вигідне людям, які бояться, що їх чи їхніх дітей покусає собака, що бігає без повідка. А власники собак зможуть пускати своїх тварин побігати і не хвилюватися, що тих зіб’є машина, вони когось вкусять або втечуть. Поблизу проспекту Соборності немає жодного майданчика, де можна було би безперешкодно і з комфортом вигуляти собаку: там школи, там дороги, там діти, там скопані городи попід будинками, там таблички про заборону вигулу. Нормально спустити пса із повідка і позайматися з твариною просто ніде, що дуже часто призводить до конфліктів», – зазначила жінка.

Авторка петиції звернула увагу, що нині, аби безконфліктно вигуляти собаку, господарям часто доводиться шукати якісь закапелки чи пустирі.

«Зараз діє закон, який зобов’язує власників вигулювати собак на майданчику, але на практиці майданчик є лише на вулицях Кравчука та Шопена. Зрозуміло, що з 33-го мікрорайону туди ніхто свого улюбленця не поведе», – наголосила Анастасія Горейко.

Додала, що на благоустрій такого майданчика не потрібно багато коштів: «Усього лише ділянка (навіть з деревами), сітчастий паркан, кілька смітників та спеціальні зручності для тренування, перешкоди тощо. Для початку можна створити такий майданчик на проспекті Соборності, 13б. Після вдалого експерименту можна буде створювати такі майданчики у всіх районах міста», – акцентувала вона.

Відзначимо, аби Луцька міська рада розглянула петицію, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 осіб. Підтримати пропозицію Анастасії Горейко можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше лучани ініціювали облаштування майданчиків для вигулу своїх улюбленців у межах парку 900-річчя та парку шовкового комбінату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Уася Показати IP 29 Січня 2022 15:06
А не пішли б ви - з своїми собаками? ------------------- "Додала, що на благоустрій такого майданчика не потрібно багато коштів: «Усього лише ділянка (навіть з деревами), сітчастий паркан, кілька смітників та спеціальні зручності для тренування, перешкоди тощо." ------------------- Цікаво, пані собачниця - зареєструвала належним чином свого песика? Податки сплачує на тварину? Дуже хиро, облаштувати майданчик для собак, мож ігровий майданчик для дітей?
Лучанин до Уася Показати IP 29 Січня 2022 15:57
1000%
Заголовкописачкиня Показати IP 29 Січня 2022 15:06
Буду с.ав, буду їв, на больницю ходив.
Петро Показати IP 30 Січня 2022 22:48
А ще майданчики для вигулу кішочок і хом"ячків, а головне біля кожного гуртожитку майданчики для атомобільчиків, бо дитячі майданчики і газони з тротуарами всі зайняті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus