USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі школи чекають нововведення: Ігор Палиця відвідав свято дзвоника в школі №9

1 Вересня 2015 14:37
Перший дзвінок пролунав для більш як 3 тисяч луцьких першокласників. Бути опорою своїй країні і стати її гідними представниками: сильними, розумними, мудрими бажали маленьким школярам гості, які завітали 1 вересня на святкову лінійку в НВК № 9.

Власне, тільки так сильне нове покоління зможе захистити країну, а пам'ять тих, хто загинув за нашу свободу, буде гідно вшанована.

Так, для того, щоб школярі були, першою чергою, здоровими, у школах планують нововведення: вводиться посада лікаря, який отримуючи заробітну плату, надаватиме медичну допомогу дітям. Ініціативу озвучив присутній на лінійці засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, відповідно реалізовуватимуть її силами Фонду.

А стосовно тих подій, які вже тривалий час відбуваються в Україні, то Ігор Петрович зауважив, мовляв, Гімн України та пісня «Пливе кача», які лунали під час свята, сьогодні у нього асоціюються з тим, що довелося пережити країні за останній рік - скількох воїнів проводжали лучани, і він разом з одеситами, в останню путь.
«В країні йде війна, не наша війна, не нами розв’язана. Люди, які розпочали цю війну і не хочуть її закінчувати, відповідатимуть перед Богом за кров українського народу, яку вони проливають. Нашою відповіддю цим агресорам, і внутрішнім і зовнішнім, є наші усмішки. Допомогою в цьому стане робота Фонду «Новий Луцьк». Адже наше завдання бути фізично міцними, грамотними, знати власну історію, іноземні мови. І тоді побачимо, яка країна краща і який народ сильніший», - звернувся до присутніх Ігор Палиця і побажав учням спортивних та наукових перемог.

Зауважимо, торік школа-ліцей №9 стала кращою на Волині. Цьогоріч поріг навчального закладу почесно переступили 152 першокласники.

Відкривалася святкова лінійка національним Гімном України. Шестирічки, які цьогоріч вперше сядуть за парти, в один голос співали «Ще не вмерла Україна», поклавши руку на серце. А коли директор школи Олександр Дубина закликав хвилиною мовчання вшанувати полеглих Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО, на майданчику запанувала тривожна тиша.
«Ми з нетерпінням чекали цього свята: сонячного, теплого. Цього року до нашої школи йдуть 152 маленьких першокласники. Я розумію, як вам сьогодні важко було прокинутися, зібратися до школи. Але ви маєте зрозуміти, що ви вже не маленькі діти, а школярі – першокласники. Вам належить з гідністю нести почесне звання першокласника школи №9. Шановні наші випускники, на ваші плечі лягає відповідальність захистити звання кращої школи області, і вірю, що це вам вдасться», - побажав гарного початку нового навчального року директор школи.
Олександр Дубина подякував усім, хто долучився до підготовки закладу до початку навчального року: батькам і спонсорам. Адже за батківські кошти цього року вдалося здійснити ремонт приміщень, а за допомогою Фонду Ігоря Палиці облаштувати спортивний майданчик зі штучним покриттям. Окрім того, з нагоди свята кожен луцький першачок отримав від Фонду книжку «Рости моє деревце» і наплічник для змінного взуття.


А шестеро учнів школи № 9 стали переможцями стипендіальної прогарми від Фонду. Ігор Палиця запевнив: програму продовжуватимуть і розширюватимуть.
І як вже згадувалося, Фонд, співпрацюючи зі школами міста, обладнає медичні кабінети та оплатить роботу лікарів, які постійно працюватимуть в шкільних установах. Медперсонал здійснюватиме попередні медогляди і надаватиме якісну медичну допомогу дітям.

Згодом у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини Ігор Петрович зізнався: зі школою в нього пов’язано чимало хороших спогадів. Але, разом з тим, саме тут довелося усвідомити, що навчання – кропітка праця.

«На свято Першого дзвоника я йшов з очікуванням якогось свята, але коли почав навчатися, зрозумів, що в садочку було краще. В інститут повернутися колись хотілося б, в школу – ні», - усміхаючись, каже Ігор Петрович.

І додає, що між першокласниками його покоління і нинішніми школярами не надто велика різниця: «Нинішнє покоління володіє комп’ютером, швидкість отримання знань набагато краща, але я не скажу, що попередні покоління знали менше».

Всі гості побажали першокласникам, аби вони зростали, мужніли, ставали добрим і мудрими на благо собі і на славу Україні. А ось майбутнім випускникам – побажали зробити правильний вибір свого майбутнього в дорослому житті і докласти максимум зусиль, аби стати кращими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
пальченя Показати IP 1 Вересня 2015 14:39
Дякуємо Палиці за наше щасливе дитинство!!!!
Ігор Показати IP 1 Вересня 2015 14:46
За кого,за кого,а от за Товстенюка точно голосувати не буду.
Анонім до Ігор Показати IP 1 Вересня 2015 15:14
ну й дурень. а я буду
ги до Анонім Показати IP 1 Вересня 2015 16:04
а ти, це Товстенюк?
Анонім до ги Показати IP 1 Вересня 2015 16:07
ні, не Товстенюк, хоч як би це тебе не розчарувало
ги до Анонім Показати IP 1 Вересня 2015 16:15
а, ясно.. ну працюй, працюй, бідолаха, відробляй йому гроші
і я не буду до Ігор Показати IP 1 Вересня 2015 15:18
100%
Ігор до Ігор Показати IP 1 Вересня 2015 16:55
Тут взагалі то про свято знань 1 вересня, а не про вибори!
мотя до Ігор Показати IP 2 Вересня 2015 12:23
ви думаєте вони так дбають про дітей. скоро вибори11111
Олег до Ігор Показати IP 2 Вересня 2015 21:55
Молодец! Ты- не один. Трезво мыслишь.
Оля Показати IP 1 Вересня 2015 15:15
Палиця, Товстенюк - красавчики. Молоді, толкові, перспективні. У добру путь!
До ольки Показати IP 1 Вересня 2015 15:30
не в красоті справа а в баблі. Всі були б толкові якби гроші
дід Панас до До ольки Показати IP 1 Вересня 2015 16:20
Не факт! Багато багатих, проте безтолкових. Ви думаю бідні (і фінансово і духовно), оскільки пишете безграмотно. Почніть з себе!
Мама Показати IP 1 Вересня 2015 15:36
Дякую І.П. та О.Т, без них би 1 вересня не настало б!
теж мама до Мама Показати IP 1 Вересня 2015 16:17
та невже? зараз заплачу
мама 2 до теж мама Показати IP 1 Вересня 2015 16:54
якась безглузда репліка!
Анонім до мама 2 Показати IP 1 Вересня 2015 20:27
безглуздо, шановна, писати, що без тих двох осіб перше вересня не настало б
Мама до Анонім Показати IP 1 Вересня 2015 20:56
Мда, тяжко в людей нині з іронією і сарказмом ))) Хто плюсанув, той їх вловив)
Карина Показати IP 1 Вересня 2015 16:21
Ой добре що допомагають і школі і дітям. Але до влади вони для чого нехай займаються бізнесом і усі будуть вдячні. А якщо воду гарячу зможуть зробити тоді ласкаво просимо!
Місцевий Показати IP 1 Вересня 2015 16:37
До сергія я не рахую чужі гроші і не знаю іхнє походження для цьго є відповідні органи але тільки сліпий не бачить скільки зроблено Ігорем для громади міста для шкіл і простих людей дай боже щоб побільше було таких людей
123 Показати IP 1 Вересня 2015 16:54
Сильний тандем! Далі буде!
тандем до 123 Показати IP 1 Вересня 2015 20:59
як путін і мєдвєдєв
Романюк Показати IP 1 Вересня 2015 17:00
Масштабну роботу роблять для Луцька! Підтримую
Земляк Показати IP 1 Вересня 2015 17:43
товстенюк реально проевропейский руководитель, который не утвердит проект без наличия парковочных мест, добьется автономного отопления и не даст бизнесменам хапугам поставлять в детсадики просроченные продукты
Анонім до Земляк Показати IP 1 Вересня 2015 20:29
ви нічого не переплутали часом?
коля до Земляк Показати IP 1 Вересня 2015 20:58
молокозавод, мавекс, що ще там на черзі палиця готовий розвалити? правда тепер ручками товстенюка. ну і луцьк тепер пора перейменувати, на "новий", бо фонд вже його на третину окупував
Волинь Показати IP 1 Вересня 2015 17:43
Приємно, що у Луцьку СВЯТО ПЕРШОГО ДЗВОНИКА . Зі святом , дорогі педагоги . Учіть дітей любити Батьківщину ! Слава Україні !
Ворона Показати IP 1 Вересня 2015 18:51
Свято Першого дзвоника перетворили на передвиборчий піар.
валєрик до Ворона Показати IP 1 Вересня 2015 20:58
в точку, влучніше і не сказати
Галина Показати IP 1 Вересня 2015 22:07
Ігор Петрович робить дуже багато для міста і для його майбутнього а саме школярів і студентів. А введення в школі посади лікаря це взагалі безцінне... Адже так важко буває обстежити добре дитину в лікарні. Здоровя Вам Ігоре Петровичу, і вашій сімї, батькам, дітям, дружині. А на писак не зважайте, всякі люди є... Добро вертається сторицею. Хоча багатих людей в місті багато є, але всі вони чи дуже скупі,чи безсердечні. Вони тратять скажені гроші на різні забавки, а поділитися з бідними зась..
Тарас Показати IP 1 Вересня 2015 23:22
Люди добрі, побільше було б таких як Ігор Петрович, який ще 10 років назад працював в Івано-Франківській області , а понад 300 дітей Прикарпаття по цей час завдяки йому кожен рік мають змогу їздити на Всеукраїнські та міжнародні змагання та прославляти нашу Україну!!!
олег Показати IP 2 Вересня 2015 06:19
а деж ще один дипутат юрій савчук? Адже він ходив до цієї школи ! чи так сильно зайнятий? всерівно ні за що не голосує то міг би і приїхати!
люди до олег Показати IP 2 Вересня 2015 11:48
а де лапін йому не перше вересня
молодці Показати IP 12 Вересня 2015 09:33
Ми перед важливим вибором.Чи залишити стару корупційну систему злодія яника,чи щось змінити в нашій країні.До речі обіцяли змінити після революції всіх директорів шкіл.Не зроблено.Думаймо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus