USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На Тайвані стався найсильніший за 25 років землетрус, є загиблі

3 Квітня 2024 08:28
У середу вранці на Тайвані сталася серія землетрусів магнітудою 7,4 бала. Вони стали найсильнішими за останні 25 років. Щонайменше четверо людей загинуло, 97 постраждали.

Про це повідомляє УП з посиланням на Центральне метеорологічне управління Тайваню, CNN, Tvbs.

Землетрус серйозно пошкодив основну автомагістраль уздовж східного узбережжя країни.

На відео, опублікованому на телеканалі TVBS, видно, що великі брили впали на шосе Сухуа, а кілька тунелів було засипало, в тому числі один розколовся навпіл.

Повідомляють про щонайменше дев'ять каменепадів і зсувів на шосе Сухуа. Дорога закрита, повідомило центральне інформаційне агентство Тайваню з посиланням на владу.

Ще одна автомагістраль, що з'єднує західне узбережжя зі східним Тайванем, також була пошкоджена каменепадом, щонайменше 12 автомобілів заблоковано, дев'ятеро людей поранено.

У Японії та Філіппінах було оголошено попередження про цунамі, але згодом його скасували.

За даними Тайванського центрального командного центру з надзвичайних ситуацій, люди опинилися в пастках після обвалення щонайменше 26 будівель. Є повідомлення про людей, які заблоковані в семи будівлях.

Читати ще: У швейцарських Альпах загинуло троє лижників, їх накрила лавина

Землетрус також вплинув на електропостачання, понад 91 000 домогосподарств залишилися без електрики. В країні перебої з інтернетом.

Очікують, що Тайвань постраждає від афтершоків впродовж наступних трьох-чотирьох днів після землетрусу.

За словами представника Центрального метеорологічного управління Тайваню, у 1999 році на острові стався землетрус магнітудою 7,3, також відомий як землетрус Джідзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 4 Квітня 2024 03:55
мо", то китайці влаштували своєрідний підземний КОВІД ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus