USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Тернопільщині помер священник, який першим в області захворів на коронавірус

6 Квітня 2020 10:37
57-річний священник з м. Заліщики Тернопільської області, у якого першим в області підтвердили коронавірус, помер.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Тернопільську штаб для боротьби з коронавірусом.

«Помер чоловік 57 років з міста Заліщики. Це священник, у якого першим на Тернопільщині лабораторно підтвердили коронавірус. Чоловік проходив лікування в Тернопільській лікарні швидкої допомоги. В останні дні його стан погіршився. Пацієнта підключили до апарату штучної вентиляції легень. Врятувати чоловіка не вдалося. Сьогодні вранці він помер», – йдеться в повідомленні.

Всього з початку епідемії коронавірусу на Тернопільщині померли 3 людини: 68-річний житель Монастириського району, 57-річна мешканка Козівського району та 57-річний житель міста Заліщики.

Про це також повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко на сторінці в мережі Facebook.

«Сьогодні вранці помер священник Олег Вінницький, який був першим зафіксованим хворим COVID-19 на Тернопільщині. Йому було тільки 56 років. Не знаючи про те, що він вже інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами. Загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватися з близько 500 людьми», – йдеться в повідомленні.

«Він ні в чому не був винен. Він не знав, що він заражений такою небезпечною хворобою як коронавірус. Але його приклад показує, що священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом, разом з медиками, поліцейськими, прикордонниками, касирами супермаркетів і аптек», – додав Геращенко.

Нагадаємо, 21 березня 2020 року коронавірус на Тернопільщині діагностували у священника.

Пізніше стало відомо, що поліція розшукує майже пів тисячі людей, які контактували на Тернопільщині із зараженим коронавірусом священником Олегом Вінницький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus