USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Тилігульському лимані у Миколаївській області вперше з'явилися рожеві фламінго

6 Травня 2020 07:40
На Тилігульському лимані в Миколаївській області вперше з’явилися рожеві фламінго.

Про це повідомив регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» у Facebook.

«Це перша зустріч з цим рідкісним птахом – рожевим фламінго – на Тилігульському лимані. Інформацію про це ми отримали від нашого колеги Pavel Panchenko. І тут же наукові співробітники парку виїхали на акваторію лиману, щоб побачити, поспостерігати за фламінго і сфотографувати. Птахів нарахували 5 особин», – йдеться в повідомленні.
Також наголошується, що рожевий фламінго – єдиний вид фламінго, що мешкає на території колишнього Радянського Союзу, в казахстанських озерах Тенгіз, Челкартенгіз і Ащитастисор.

У Європі фламінго гніздяться у заповіднику Камарг, в гирлі річки Рони (Південна Франція), а також в Лас-Марісмасі у Південній Іспанії і у заповіднику Станьо ді Молентарджіус у Кальярі, на півдні острова Сардинія.
Тилігульський лиман знаходиться на території Миколаївської та Одеської областей.

Читати ще: Як ожила природа у світі під час карантину. Фото

Це найбільша водойма Північного Причорномор’я. Її довжина сягає 60 км, ширина 4,5 км. Це ще й найглибша закрита водойма регіону – понад 20 метрів. Крім того, тут неймовірно чиста вода, прозорість якої досягає семи метрів. Але унікальність Тилігула полягає в тому, що його вода має океанічну солоність – 30-32 проміле.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 6 Травня 2020 11:02
Було б класно, якби на території України з'явилися популяція фламінго!
Центральний Лучанин Показати IP 6 Травня 2020 20:11
В зв'язку з глобальним потеплінням, скоро ми багато що зможемо побачити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus