USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«На війні головне – не думати про дім»: історія патрульного поліцейського з Луцька

22 Січня 2024 09:51
Патрульний поліцейський Олесь Вдовиченко з Луцька на псевдо Мускат нещодавно повернувся у відпустку із зони бойових дій, де останні дев’ять місяців ніс службу в складі зведеного загону «Хижак» Департаменту патрульної поліції.

Про свій досвід у російсько-українській війні старший лейтенант поліції розповів Суспільному.

Бойовий шлях патрульний розпочав з квітня 2023 року. З його слів, першим досвідом став південний напрямок – Херсонщина. Для того щоб служити у війську, навчався спеціальності бусоліста.

«Завдяки цьому пристрою (артилерійська бусоль – ред.) можна навести бойову машину на ціль і вразити її. Йдеться про великі фортифікаційні споруди, про бойові машини агресора і щоб була велика кількість живої сили противника, щоб можна було застосувати цю бойову машину», – каже патрульний.
Читати ще: «Прагну помститися за племінника та товариша, які загинули під Куп’янськом», – штурмовик бригади «Лють» з Волині

Олесь Вдовиченко зазначає, що довелося максимально оперативно вчитися. Каже: помилки не має бути.

У патрульній поліції Олесь Вдовиченко – інспектор відділу зв'язків з громадськістю. Зведений загін, у якому служить лучанин, складається суто з поліцейських.
«Люди, які вмотивовані, які розуміють всю небезпеку, але ціль одна – знищення ворога, звільнення територій і розбудова нашої держави! Ми хоч і перебуваємо в зоні бойових дій, все ж вважаємося там поліцейськими. Ми більше виконуємо завдання військові», – каже старший лейтенант поліції.
Зі слів Олеся Вдовиченка, у бою потрібно бути сконцентрованим суто на війні, збереженні свого життя та життя побратимів.

Читати ще: «Загинути, перепливаючи Тису, – ганебно». Після складного поранення воїн із Луцька хоче повернутися на фронт

«На війні головне – не думати про дім, це є важливо, бо якщо людина починає думати про дім, про якийсь комфорт, про ще якісь речі, вона перестає думати про війну, вона перестає працювати так, як потрібно. Починаються якісь внутрішні збої», – каже лучанин.
Як зазначив поліцейський, під час бойових дій патрульні працюють у будь-який момент, як тільки з'являється вказівка. З його слів, усі дії мають бути швидкими, точними та мобільними.

«Хочеться, щоб наші сім'ї, діти на всій території України почувалися в спокої. Створити всі умови, щоб більше на нашій землі не було жодних війн, не було терору, агресії... Наша найбільша ціль – щоб ворог більше не зміг відродитися і не зміг у майбутньому продовжувати наступ», – додав лучанин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus