USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На війні в Україні загинув французький журналіст

31 Травня 2022 09:15
Під Сєверодонецьком від російського обстрілу загинув телевізійний журналіст французького телеканалу BFMTV Фредерік Леклерк-Імхофф. 30 травня евакуаційний транспорт, який їхав забирати 10 людей, потрапив під ворожий обстріл.

Французький журналіст став восьмим медійником, якого вбили росіяни під час виконання професійних обов'язків. Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні НСЖУ.

«Загибель Фредеріка – уже восьма смерть журналіста при виконанні професійних обов’язків під час висвітлення війни росії проти України. Загалом на сьогодні, за даними НСЖУ, загинуло 32 медійники (журналісти при виконанні, цивільні жертви і військовослужбовці). Причина смертей наших колег одна. Війна… Журналісти важливі!» – наголосив у своєму дописі в Фейсбуці голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Загибель свого співробітника від російського обстрілу в Україні підтвердило керівництво французького телевізійного мовника BFMTV.

«Редакція BFMTV та медіагрупа Altice заявляють, що телерепортер Фредерік Леклерк-Імхофф був убитий у понеділок на дорозі до Лисичанська у Луганській області України. Наш репортер висвітлював війну, що триває. Він став жертвою осколків під час гуманітарної операції на бронетехніці. Його супроводжували колега Максим Брандштеттер, який отримав легкі травми під час цього артилерійського удару, та їхня фіксаторка Оксана Леута, яка не постраждала», – повідомили в BFMTV.
Як зазначають, 32-річний Фредерік Леклерк-Імхофф пропрацював на каналі BFMTV шість років. Він закінчив Інститут журналістики Бордо Аквітанія. Це була його друга місія в Україну з початку російського вторгнення.

У НСЖУ також зауважили, що за інформацією спікера Міністерства оборони України Олександра Мотузяника, станом на другу декаду травня при українському оборонному відомстві прескарти, які дозволяють працювати медівникам під час воєнного стану, отримали 4829 співробітників іноземних ЗМІ.

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що Франція вимагає якомога швидше провести прозоре розслідування загибелі під Сєвєродонецьком свого журналіста, який висвітлював операцію з евакуації.

Нагадаємо, кілька днів тому в боях під Попасною загинув тернопільський журналіст Віталій Дерех. На Харківщині росіяни вбили медійників Максима Мединського та Олександра Махова, які захищали батьківщину в лавах ЗСУ. Під час виконання бойового завдання загинув відомий відео оператор та фотограф з Луцька Костянтин Кіц.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus