USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волинь постачають найгірший в Україні газ. Як отримати компенсацію?

28 Січня 2016 19:17
У грудні волинянам постачали газ, який за якістю входить у трійку найгірших в Україні.

Про це свідчать дані ПАТ «Укртрансгаз», - інформує «Вголос».

Так, на Волині один кубометр газу виділяє 8092 кілокалорії тепла з можливих 8800. Схожа ситуація у Херсонській та Чернівецькій областях, де цей показник становить 8030 і 8035 ккал/м3 відповідно.

Згідно з даними акціонерного товариства, найкращий газ у грудні отримували жителі Луганщини та Дніпропетровщини – 8564 ккал/м3 та 8469 ккал/м3.

Якість газу, що поставляється в вашу квартиру, можна перевірити. Якщо підозри про погану якість підтвердяться, можна отримати компенсацію. Про це в прямому ефірі Обозревателя розповіла незалежний енергетичний експерт Марія Яковлєва.



«Потрібно викликати представників компанії транспортера, сьогодні у нас це облгази. Але тут вже існує питання: чи будуть вони чесно перевіряти показники газу? Це говорить про те, що в системі потрібна незалежна компанія, яка може це перевірити. І така компанія є - це Державна метрологічна служба», - сказала експерт.

Марія Яковлєва підкреслила, що ця послуга доступна, як юридичним, так і фізичним особам, але - не дешева. Така перевірка коштує в межах 10,5 тисяч гривень.

«Це непідйомна сума для однієї сім'ї, але якщо це багатоповерхівка і проблема у всіх одна і та ж, тоді можна зібрати у своєму домі збори і прийняти рішення про те, як ця сума буде платитися: наприклад, розділити її порівну. Після перевірки можна виставити претензії до компанії, що транспортує, відповідно до законодавства», - сказала вона.

Яковлєва зазначила, що якщо ж компанія-транспортер не захоче задовольнити подібні претензії і самостійно піти на перерахунок рахунків за газ, тоді можна шукати справедливість у суді. Якщо позов задовольнять, то можна частково компенсувати витрачені гроші на газ поганої якості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
Споживач Показати IP 19 Січня 2016 15:03
Так і є. Лічільник мотає, а в оселі холодно. А чому ціна не за калорії?
Анонім до Споживач Показати IP 19 Січня 2016 15:12
В статье вешают вам лапшу на уши. В том смысле, что вам поставляют плохой газ. Газ поставляется нормальный, но под низким давлением. Соответственно, масса газа, приходящегося на куб - меньше, чем при нормальном давлении. Стоит ли объяснять, что куб газа, купленного, например, в России, поставляется конечному социальному потребителю под более низким давлением, т.е. в объеме, скажем так, двух кубов.
Олексаннр до Анонім Показати IP 19 Січня 2016 15:34
Ти повний 0 в газі,ще щось намагаєшся коментувати... Не позорся ради бога...
Анонім до Олексаннр Показати IP 19 Січня 2016 16:17
А ну, знаток, объясни, в чем я не прав. Ведь ты не знаешь основ даже школьной физики. Например, оплата за газ начисляется за кубы. А в одном кубе количество газа зависит от его давления. Вот и получается, что на Волынь газ поставляют не плохого качества, а под давлением, меньшим норматива. Хотя, вполне возможно, что кто то врезался в трубу и отбирает газ для себя.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 19 Січня 2016 18:10
Ну що ти плетеш нісенітниці !!! При чому тут тиск і обєми газу до його теплотворності? Ти далі школи не пішов, це видно із твоєї писанини. А як ходив до школи , то на уроки пропускав з того предмету про який згадуєш. До якості газу є претензії і про це експерти кажуть і дані "УКРТРАНСГАЗУ" . Якби ти вчився так як треба, то не писав тут всякої дурні. І ще , сходи в любу школу до вчителя ФІЗИКИ, ХІМІЇ і нехай тобі пояснить що до чого .
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 20 Січня 2016 07:07
Количество тепла, получаемое при сжигании газа зависит от количества сгоревших молекул газа, т.е. от массы газа, а не от его объема. Масса газа пропорциональна его объему и плотности. Плотность газа пропорциональна его давлению. А вот про "експерти кажуть і дані "УКРТРАНСГАЗУ" - будь добр, прочитай статью и оцени их оценку - измеряют теплотворность единицы объема газа, т.е. теплотворность чуши собачьей, так как объем одного и того же количества газа является переменной величиной.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 20 Січня 2016 12:45
Тобі було сказано , що ти ПОВНИЙ НУЛЬ у цьому. Прочитай свої коментарі вище, ти протирічиш сам собі. Не розбираєшся- не пиши! Тобою сказане: " Количество тепла, получаемое при сжигании газа зависит от количества сгоревших молекул газа," вірне тоді якість є відповідною! Все решта , що ти пишеш це є " чуши собачьей" за твоїм висловом! В тебе нема ОСВІТИ - це точно, бо видно по твоїм судженням. Будь ласка, не СМІШИ ЛЮДЕЙ своїми коментами.
Анонім до Анонім Показати IP 28 Січня 2016 20:02
пояснюю для особливо продвінутих. газ згоряє в пальнику при атмосферному тиску, який приблизно однаковий що в луганську, що у люцьку. тому згоряє однакова кількість газу. однак, газ із домішками вуглекислоти (СО2), азоту (N2) ,буде мати меншу теплоту згоряння. почитай у шкільному підручнику з фізики, що таке теплота згоряння.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 28 Січня 2016 21:44
Для "ПРОДВІНУТИХ І ОСОБЛИВО ОБДАРОВАНИХ" Вам треба наголошувати на тому, що тиск в пальнику котла регламентований його технічними данними і ВИМОГАМИ ТЕХНІЧНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ на експлуатацію котла. Якщо тиск не відповідає вимогам , то котел НЕ БУДЕ ПРАЦЮВАТИ!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 29 Січня 2016 09:11
технічною документацією на котел регламентується тиск газу в мережі, а не в пальнику. в зоні згоряння тиск газу дорівнює атмосферному.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 29 Січня 2016 09:53
ТИ ПОВНИЙ НУЛЬ!!! Ти живеш у квартирі і не маєш свого котла і не знаєш технічні (паспортні) дані котла і ти його не ставив і через це пишеш всяку НІСЕНІТНИЦЮ! ТИСК у мережі є такий, що забезпечує доставку (транспортування ) газу до споживача, а тиск на пальнику зовсім інший( менший, так як вказано у паспорті котла) і його забезпечує апаратура встановлена на котлі (наприклад EUROSIT). Бачу, що пишуть коментарі "чайники", зовсім безграмотні люди.
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 29 Січня 2016 14:38
сам ти чайник. в мене вдома стойть котел. пояснюю для "спеців". автоматика котла не подасть газ на пальник, коли тиск В МЕРЕЖІ менший від мінімального. після регулятора тиску газ поступає в пальник, який відкритий у атмосферу, тому тиск газу в пальнику дорівнює атмосферному. і при чому тут доставка газу ?
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 29 Січня 2016 19:54
ТИ вмієш читати та розуміти зміст, чи ДУРНИКОМ прикидаєщся? Своє нерозуміння ти перекладаєш на когось та присвоюєш собі чужу думку, це я бачу із твоєї писанини. Я тобі про що пишу в попередньому коментарі, чи до тебе як об стінку горохом? Ти хоч сам зрозумів , що написав? Продукт згоряння газу виходить через димохід в атмосферу . Ти спочатку вивчи одиниці тиску і їх розмірності, а потім пиши коментарі "вумніку" бо ти в них не розбираєшся. Читай паспорт котла, а тоді щось "вякай". Що легше ГАЗ чи ПОВІТРЯ, ти хоч знаєш?
Анонім до Анонім Показати IP 19 Січня 2016 19:18
Вчи закон Авогадро, умнік.
Анонім до Анонім Показати IP 20 Січня 2016 08:29
Вот именно. Если мне подают газ при давлении в три атмосферы, а тебе - при давлении в полторы атмосферы, то для получения одного и того же количества тепла мне нужен один куб газа, а тебе - два куба газа.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 28 Січня 2016 20:56
Аноніме, твої дурні неграмотні коменти без сміху неможливо читати! Подача газу в котел здійснюється під певним тиском і ЧІТКО РЕГЛАМЕНТОВАНА в техдокументації . Приклад твій недоречний і ні в ніякі "ворота" не лізе, НЕ ПИШИ те чого не знаєш. Номінальний тиск газу для котла - 0.01274атм, макс.-0.0176атм. ІДИ ВЧИСЬ , школярику.
Анонім до Споживач Показати IP 28 Січня 2016 20:43
Заміри має робити Управління захисту прав споживача яке існує за наші податки. Яка держава такий і газ, суцільна обдиралівка і брехня
Кіцька Показати IP 19 Січня 2016 15:03
100%. Розводять з мочою її чи що. Ну лічильник крутить а тепла немає
Споживач_2 Показати IP 19 Січня 2016 15:05
Наколка для юристів, типу адвокатів. Подайте до суду на Волиньгаз, виграйте для лучан справу і відразу виберуть мером.
юрист до Споживач_2 Показати IP 28 Січня 2016 20:05
ну який розумний, аж страшно. якщо оплатиш судовий збір, вартість експертиз - без проблем
лучанин Показати IP 19 Січня 2016 15:06
Тоді за що ми платимо, будинок в 80 квадратів неможливо нагріти, йде за добу біля 20 кубів газу,де органи, що повинні захищати споживача.
Мельник В.М. до лучанин Показати IP 19 Січня 2016 16:02
Де органи, гарне питання ??? Органи живуть гарно за наші податки,а захищають інші органи - але не народ. В нас так прийнято .....
Корінний лучанин до лучанин Показати IP 20 Січня 2016 12:57
А чого не напишете яка температура в будинку при таких витратах газу? А чи будинок УТЕПЛЕНИЙ? Напишіть , тоді буде предметна розмова, а так це просто пуста балаканина без цих даних. Безперечно, що якість газу теж впливає.
лучанин Показати IP 19 Січня 2016 15:18
Всі плотимо по 10коп.за куб.,може тоді дійде до рабовласників.
лучанин Показати IP 19 Січня 2016 15:20
Продовжую.А як приїдуть відключати_молотка в голову,без розмов.
Тарас Чурило Показати IP 19 Січня 2016 16:24
Зате ціни на нього захмарні
Локачі Показати IP 19 Січня 2016 17:11
В Локачинському районі добувають газ 18 років, продають за кордон, а Локачинці газ купують по ціні Російського, все по чесному правда?
цікаво до Локачі Показати IP 19 Січня 2016 18:44
а ви особисто гарантуєте, що цей газ йшов за кордон, і можете підтвердити? Якщо так то вкажіть будь ласка всі свої особисті данні щоб ми могли до вас офіційно звернутись для підтримання у суді.
Лоачі до цікаво Показати IP 19 Січня 2016 20:35
а ще на газовому родовищі є електростанція, що працює на викидах сірки, потужна станція, електрика йде у загальну мережу, і знову це добро приходиться платити за загальними цінами.... Місцеві жителі отримують від цього родовища лише онкозахворювання, а газу в селах досі не має, така правда?
споживач Показати IP 19 Січня 2016 17:23
такого газу як тепер ще ніколи не було - нагрітися неможливо,а ціна просто недосяжна ,останні копійки видирають і сидиш у хаті при 10-12 градусах що робити і як вижити,
цікаво до споживач Показати IP 19 Січня 2016 18:46
а Ви що газом грієтесь? чи це так, а би що ляпнути? одне слово - сепари!
споживач Показати IP 19 Січня 2016 17:32
зате газовщики в січні рознесли папірці у кожну хату ,щоб у розпалі опалювального сезону їм лічильники на перевірку здавати - ніяк не понахапуються - хто їм дав право так знущатися над людьми ,знов брогів понавиставляють за період поки лічильника не буде. Невже літом перевірити не можна,,Хоч би якусь управу на них знайшла влада міська
Лічильник до споживач Показати IP 19 Січня 2016 19:01
є чіткий термін використання лічильника, і якщо термін його повірки у січні то нема чого надувати губи, чи питання в тому щоб зробити бучу на пустому місці? ей, сєпари, ау!
Анонім до споживач Показати IP 28 Січня 2016 20:09
на час повірки вони ставлять свій лічильник і складають два акти, вказуючи показники перед установкою і після
123 Показати IP 19 Січня 2016 19:08
А чому посадові особи Волингазу мовчать, що газ дійсно не відповідає нормам, совісті не мають. Нехай Коротя М. перед Біблією скаже скільки отримає дійсно заробітної плати він та його зами.
Василь до 123 Показати IP 28 Січня 2016 20:40
Мовчить тому, що зарплата директора 150 тис. гривень, за рахунок нас.
юра Показати IP 19 Січня 2016 20:31
полішуки не сваріться бо "плотимо" це слово не люблю чомусь,за газ який в запальнички заправляють.
лучанка Показати IP 20 Січня 2016 09:06
Газ дійсно паршивий, тиск дуже малий, газ низької якості, все життя проживаємо з пічним опаленням, при советах в день йшло 3-5 кубів на день і було тепло, а тепер 10-15 кубів в день і тепла немає, і не треба тут ліпити сепарів вони тут ні до чого, просто прийшла влада, яка думає тільки за себе, і як побільше з людей грошей здерти.
777 Показати IP 28 Січня 2016 20:27
калорійність газу, який отримують волиняни все одно вищий норми ГОСТу. так що все тре тра-ля-ля. Проблема в тому, що він дорогий((( а от шукати причини чому за нього платити менше треба не тут. замовите експертизу, яка покаже калорійність понад 8 тис, а норма 7 з хвостом. От і все.
Тут до 777 Показати IP 28 Січня 2016 22:07
Ви праві!!!! ГОСТ ще старий. Калорійність газу 7.6 подавайте до суду. ХА-ХА
124--- Показати IP 29 Січня 2016 00:34
такі ГОСТи тільки в Україні !!
Анонім Показати IP 29 Січня 2016 08:27
Треба ціну за газ ставити таку, яка би відповідала якості, так як це з бензином на заправках. Тоді і питань не буде.
Кицюня Показати IP 29 Січня 2016 09:00
гав гав...розгавкались як собаки одне на одного.."мужики")))))
КУМ Показати IP 29 Січня 2016 09:15
Рубайте дрова,волиняки.Газ-це велика розкіш,тим паче на вулиці +5.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus