USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волинь зʼїхались юні географи з усієї України

2 Квітня 2024 12:17
На базі інституту післядипломної педагогічної освіти стартував ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії.

Про це інформує Волиньрада.

На чотири змагальні дні на Волинь прибули майже півтори сотні учнів 8-11 класів з усіх областей та столиці України. Їхні знання оцінюватимуть 34 члени журі, у складі якого – знані науковці, викладачі та педагоги провідних вишів України.

Перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук привітав організаторів та учасників олімпіади від імені голови та депутатського корпусу.

«Географія – це наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність. Саме ви є тим поколінням, яке в майбутньому на цій землі буде працювати і вивершувати ефективну і повноправну державу в Європі та світі – нашу Україну. Тож бажаю кожному учаснику максимально продемонструвати свої знання та хист мислити нестандартно, точно і творчо, адже географія – це предмет, який охоплює величезний спектр знань людства про себе і навколишнє середовище. Нехай ваше перебування на Волині буде цікавим та змістовним, сповненим щирого спілкування та новими знайомствами. Нам усім зичу перемоги, і щоб наступні олімпіади почергово відбувалися в кожному обласному центрі нашої держави, у тому числі й у місті Сімферополі», – наголосив він.

Читати ще: Цифровізація освіти: 609 шкіл Волині впровадили електронні журнали

Представник Міносвіти Роман Гладковський пригадав, що востаннє всеукраїнська олімпіада з географії в очному форматі відбувалась у Миколаєві у 2019 році, а минулоріч першість пройшла у Полтаві в режимі онлайн.

«Велика вдячність волинянам, які погодились організувати, прийняти та провести цю першість. Щира вдячність Малій академії наук, яка цьогоріч є фінансовим спонсором проведення всіх предметних олімпіад в Україні. Дякую учням та їх наставникам, які приїхали на Волинь. Ви уже кращі у своєму регіоні, у своїй школі. Ви уже переможці. Завдяки вам Олімпіада живе і продовжує свій рух», –підкреслив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus