USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині 19-річний хлопець вбив сусіда та не відбув жодного дня покарання

3 Квітня 2024 19:42
Випадково вбив сусіда та не відбував жодного дня покарання. Невловимий обвинувачений й досі на волі, а родина потерпілого вже п’ятий рік вимагає покарати винного.

Тож справу знову розглядають в апеляційному суді, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Під час суперечки чоловік наніс два удари по голові сусіду, які стали фатальними. Так дев’ятнадцятирічний чоловік опинився на лаві підсудних за неумисне вбивство. За інформацією слідства, обвинувачений та потерпілий були сусідами. Одного вечора між чоловіками сталася перепалка, яка переросла у бійку. Підсудний наніс два удари потерпілому в голову, від яких останній впав на землю та втратив свідомість. Медики потерпілого госпіталізували та доставили у реанімацію. Через численні забої чоловік помер через п’ять днів.

Під час судового розгляду обвинуваченому винесли вирок – чотири роки позбавлення волі та відшкодування моральних збитків сім’ї потерпілого у розмірі 600 тисяч гривень. Як розповідає мама потерпілого, справа тягнеться вже п’ять років, а підсудний жодного дня покарання так і не відбував. Чоловік під час судового розгляду пішов добровольцем до лав Нацвардії та проходив навчання десь біля Полтави. Звичайно ж, відвідувати судові засідання через це він не міг.

«Його відправили на Володимир, щоб ближче на суди приїжджав. То ми в ковід їдемо на Конякіна, платимо по 300 гривень на таксі, а він не являється, бо хворий. Кажу до прокурора, щоб показав довідку, на основі чого не відбудеться засідання. Каже: бо він хворий, на наступному судовому засіданні буде. А наступне судове засідання через місяць-два. То прокурор захворів, то у відпустку пішли. Дотягнули до п’яти років, це якраз буде 5 травня», – розповіла мама потерпілого Мирослава Рацюк.

На даний момент, як зазначає прокурор, обвинувачений вже довгий час перебуває вдома, хоча за документами чоловік воює на сході. Мама потерпілого підтверджує, що з обвинуваченим вони сусіди, то бачить його часто. Каже: приїхав на лікування після поранення та довгий час перебуває вдома.

«3 вересня він вже тут був, а в листопаді оперували, тож поранений. То що ж він робив з вересня по листопад? Якщо він прооперований лише в листопаді, а був вдома з вересня. То що ж він робив поранений? 4 березня був суд про керування авто в стані сп’яніння, забрали права. В суботу був вдома, сьогодні він вже на війні знову. Ну бо втік», – переконана мама потерпілого.

Проте сторона захисту запевняє, що підсудний на сьогоднішній день перебуває у зоні бойових дій. Тому і не з’явився на судове засідання. Підтверджує, що чоловік і справді певний час лікувався та проходив реабілітацію. Та ніби вже все добре тож повернувся до служби.

«На цей момент Лиман перебуває в зоні бойових дій. Він написав рапорт про те, щоб видали йому нову довідку. Однак через його перебування на лінії і віддаленість штабів довідку видають протягом місяця-двох. Він в кінці 2023 року був поранений, перебував на лікуванні, в подальшому – на реабілітації. На сьогоднішній день він перебуває там. Це однозначно. Це підтверджує він та його тато, який теж перебуває в зоні бойових дій. І син, і тато воюють. Тому, ваша честь, я вважаю, що клопотання безпідставне і розгляду не підлягає», – зауважив адвокат Валерій Бенещук.

Вислухавши усі сторони, колегія суддів винесла рішення не задовільняти клопотання прокурора про відновлення судового розгляду по справі. Тож тепер чоловік відбуватиме покарання лише після демобілізації чи після перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андерсон Показати IP 3 Квітня 2024 20:56
ПЗДЦ захисник. як прийде, то нехай шурує на зону нацгвардієць всраний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus