USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

На Волині створять бізнес-гавані, які стимулюватимуть місцевий економічний розвиток

28 Січня 2022 23:39
У найбільш спроможних містах України, в тому числі й на Волині, планується створення регіональних полюсів економічного зростання, які стимулюватимуть місцевий економічний розвиток.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад і територій Іван Лукеря під час спільного заходу проєкту USAID в Україні HOVERLA та Асоціації міст України, присвяченому обговоренню законодавчих основ місцевого економічного розвитку, який відбувся у Луцьку.

Лукеря зазначив, що в Україні планують створити у найбільш перспективних громадах полюси економічного зростання у вигляді індустріальних парків зі спеціальним податковим режимом. Такі бізнес-гавані хочуть утворити в кожній області.

«У кожному регіоні ми плануємо організувати бізнес-гавані в найбільш спроможних містах. Це будуть регіональні полюси економічного зростання. Громади, які можуть ще ставати конкурентами і витягувати економіку, - це найбільші міста області, які можуть стати каркасом економіки. Наша ідея створити в цих містах або біля них такі бізнес-гавані у вигляді індустріальних парків. Наразі близько 70 уже зареєстровано. Ми у лютому приймемо спеціальний податковий режим, будуть державні інвестиції в розбудову індустріальних парків», - пояснив він.

До слова, у Нововолинську вже виділили земельну ділянку площею 20 гектарів під індустріальний парк «Нововолинськ».

У 2021 році в Мінрегіоні заявляли, що в межах країни на кінець року планують отримати близько 150 стратегій громад, які є центрами економічного зростання, а також понад 150 проектів – економічних «магнітів» у регіонах. У 2022 році на розбудову індустріальних парків у державному бюджеті передбачили 400 мільйонів гривень.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ФОП Показати IP 29 Січня 2022 10:29
Заберіть чорта гетьманцева з посади,карантини не вводьте,і буде розвиток!!!! Ці проекти недоступні всеодно простим підприємцям!Гетьманцева геть!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus