USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині через підтоплення аграрії не можуть вийти в поле і розпочати посівну

6 Квітня 2023 15:35
Через підтоплення сільськогосподарських угідь та мінливу погоду на Волині, аграрії не можуть розпочати весняну посівну.

Про це розповів Суспільному начальник відділу рослинництва обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш.

З його слів, про те, що погодні умови, вже принесли якийсь збиток аграріям, говорити поки не варто.

Станом на 5 квітня до обласного управління агропромислового розвитку за компенсацією урожаю від підтоплення ніхто не звертався.
Через сильні дощі та сніг 40% полів у господарстві фермера з Луцького району Руслана Хомича підтоплені. Це орієнтовно 250 гектарів землі, каже аграрій.

Чоловік додає, що досі не може розпочати весняну посівну, бо техніка грузне в полі: "В нас по полях зараз гніздяться лебеді, де мають сіятися поля. Торік в ці дні вже садили картоплю, а сьогодні сніг, і мороз, і перезволоження".
Цього року, говорить фермер, менше посадять овочів через їхню низьку закупівельну ціну. Поля планують засіяти переважно соєю, кукурудзою та соняшником.
Руслан Хомич каже: за сприятливої погоди без опадів посівна у господарстві розпочнеться орієнтовно за два тижні, коли поля добре підсохнуть. Водночас прогнозує, що врожай цього року буде гірший, ніж минулого, через пізню посівну.

Нагадаємо, з 4 по 7 квітня на річках басейну Прип’яті продовжиться зростання рівнів води. Можливі нові підтоплення у Ковельському та Камінь-Каширському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 6 Квітня 2023 17:07
можуть зайнятись гідропонікою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus