USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підтоплення на Волині: паводок зупиняють мішками з піском

19 Січня 2023 15:26
У північних районах Волині триває паводок, який розпочався у грудні минулого року. Станом на 17 січня всього затоплено та підтоплено понад сім тисяч гектарів сільськогосподарських угідь і присадибних ділянок здебільшого в Ковельському та Камінь-Каширському районах.

Про це інформують у Регіональному офісі водних ресурсів.

Аби не допустити затоплень житлових та господарських будівель, на меліоративних системах щоденно працює понад 10 насосних станцій, якими у грудні 2022 року відведено понад 1 млн куб. м води, а в першій половині січня цього року – 2,5 млн кубометрів.
На окремі ділянки меліоративних систем, де є загроза виникнення аварії, а також ліквідації наслідків руйнувань захисних дамб, розмивання водопропускних та водорегулювальних споруд, виїжджають аварійні бригади. Лише протягом січня було 11 виїздів, при цьому використано понад дві тисячі мішків з піском.

Читати ще: Як на Волині борються з наслідками підтоплень

Допомогу працівникам надає місцеве населення.
У Ковельському районі поблизу села Залухів аварійна бригада Прип’ятської експлуатаційної дільниці ліквідувала пошкодження окремих ділянок на дамбах. На черзі – ремонт внутрішньогосподарської дамби поблизу села Підгір’я Забродівської ТГ, де є загроза затоплення житлових та господарських будівель.
У зв’язку з ускладненням паводкової ситуації Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області звернувся до облдержадміністрації щодо надання матеріальної допомоги. Там виділили 3,5 тис. мішків з регіонального матеріального резерву, які вкрай необхідні для проведення протипаводкових заходів та частково розв’яжуть проблеми затоплення й підтоплення територій.

За даними Волинського гідрометеоцентру, найближчим часом очікують на затяжні дощі та снігопади, тому швидкого проходження паводку очікувати не варто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus