USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині діти роблять сувеніри з уламків ворожих ракет та гільз. Фото

14 Листопада 2022 08:01
У Рожищі Луцького району діти виготовляють сувеніри та артроботи із уламків російської зброї та амуніції, яку привозять з передової бійці. Вироби діти продають, щоб допомогти військовим.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Віра Шварцкоп.

Уламки ракет, гільзи та ворожу амуніцію спершу замочують, відмивають від іржі та ґрунтують.

Нещодавно, каже Віра Шварцком, волонтери возили допомогу і продукти бійцям на передову неподалік Куп’янська. Звідти привезли каску російської армії і гільзи від ракети, які також збираються розмалювати.

Після того, коли уламки розмалюють, їх віддають дорослим для покриття лаком. Готові амулети продають за 200 гривень. Попит – великий.
«Це як символ незламності: діти перетворюють зброю чи уламки зброї, смерті на життя. Найбільше пишуть слово «Воля». Багато продали, вторгували вже на цих амулетах вже більше десяти тисяч», – каже Віра Шварцкоп.
Крім малювання і продажу своїх виробів, діти збирають кошти, співаючи на вулицях міста. Свій колектив називають «Дитячий батальйон бандерівці».

Зараз юні патріоти збирають на вже третю за рахунком антидронну рушницю та автомобіль, який передадуть військовим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вірі Ш Показати IP 14 Листопада 2022 10:23
Робота якраз для неповнолітніх ....... Дурдом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus