USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині до 80-річчя створення Колківської республіки відкрили музей пам’яті воїнам УПА

28 Червня 2023 14:38
27 червня у Колківському центрі професійної освіти відкрили Музей Колківської повстанської республіки.

Про це повідомила перша заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народна депутатка із Волині Ірина Констанкевич, повідомили на сайті Верховної Ради.

«Цьогоріч ми відзначаємо 80-річчя від дня створення славнозвісної Колківської республіки, створення території свободи Української Самостійної Соборної Держави у вирі війни.

Для мене було важливим не лише внесення цієї визначної події у Постанову про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв, а й зробити все можливе для створення осередку національної пам’яті у Колках, де поставала УПА. І от сьогодні мала честь урочисто перерізати стрічку – і відкрити музей Колківської республіки на базі Колківського центру професійної освіти», – розповідає політикиня.

В урочистому відкритті взяли участь представники Українського Інституту Національної пам’яті, місцевих органів влади, історики, журналісти тощо.

«У час, коли Україна бореться з агресією росії, в час, коли ми, як і наші предки, захищаємо нашу соборність, відкриття таких осередків національно-патріотичного виховання набуває ще більшого значення. Вони стають бастіонами самосвідомості, сили й волі. Це вагомий внесок у майбутнє нашої країни, у майбутні покоління.

Щира вдячність всім, хто доклав зусиль до створення цього музею. Ваша праця і відданість надзвичайно важлива для збереження нашої національної спадщини та пам’яті. Особлива подяка директорці Колківського центру професійної освіти Людмилі Панасюк за небайдужість, запал та невичерпний ентузіазм.

Читати ще: На Волині створять Центр професійної досконалості

Ми всі разом створили місце, де кожен зможе знайти натхнення та сили, де ми збережемо спадщину наших Героїв і передамо її наступним поколінням.

Запрошую кожного завітати до музею Колківської республіки, аби побачити цю непересічну колекцію і пережити дух нашої великої історії.

Давайте разом будувати сильну Україну, всупереч усім труднощам!» – наголосила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus