USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині екскерівника фірми, яка освітлювала в селах дороги, підозрюють у привласненні і відмиванні державних грошей

7 Січня 2024 14:53
Так робили по селах вуличне освітлення, що тепер екскерівника фірми судять за привласнення і відмивання бюджетних коштів. Поліція запідозрила махінації і відкрила кримінальну справу: дослідили договори, які волинські сільради уклали з приватною фірмою у 2018-2019 роках, і виявили там багато цікавого.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Фірма проводила реконструкцію та ремонти вуличного освітлення у селах Маневиччини та Ратнівщини. І от тепер правоохоронці підозрюють директора підприємства не лише у заволодінні бюджетними коштами, а й у відмиванні грошей.

У поліції вважали, що то була змова посадовців місцевого самоврядування із фірмою, яка займалася реконструкцією вуличного освітлення. У кримінальній справі йдеться про понад 20 різних договорів фірми «Мегабілд Корпорейт»: з Колківською, Тростянецькою та з Самарівською сільрадами.

Cлідчі кажуть: «У фірми було анульоване свідоцтво платника податку на додану вартість. Натомість її директор з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами, достовірно знаючи, що в очолюваній ним структурі анульовано реєстрацію як платника податку на додану вартість, вніс неправдиві відомості в акти виконаних будівельних робіт при проведенні будівельних робіт, де вказав орієнтовно нараховане ПДВ в сумі 600 тисяч гривень».

Згодом фірма змінила назву, засновників і керівника. На лаві підсудних тодішній директор. Допитують свідка – чоловіка, який його знає і працював у нього в бригаді. Свідок розказує, що за виконану роботу платили готівкою.

«Робили монтаж ліній, світильники збирали, обрізали, чистили лінії. Робили світло по селах Велимче, Самари, Острожець. Нам привозили матеріали і казали що робити, а ми по мірі можливостей монтували. Платили готівкою за ці роботи. Перед тим, я не пам’ятаю докладно, але якусь бумагу ми писали. Я так розумію, це договір був», – розповів свідок.

Назву фірми чоловік уже не пам’ятає. Каже: роботу знайшов завдяки оголошенню. Зателефонував – так і познайомився з теперішнім підсудним Дмитром.

Читати ще: У Луцьку податківці оштрафували стоматолога-приватника майже на пів мільйона

Слідчі вважають, що, окрім махінацій із ПДВ, фірма нібито ще й не сплачувала за працівників податки з доходів фізичних осіб, ЄСВ та військовий збір. Хоча з сільрад кошти за це, так би мовити, потягнули. Принаймні щодо двох десятків договорів, які уклали у 2018-19 роках.

«Особисто підписав та завірив печаткою ТОВ «Мегабілд Корпорейт» із завідомо неправдивими відомостями про витрати в частині загального значення кошторисної заробітної плати в розмірі 6315 гривень 27 копійок, до яких включаються витрати щодо сплати обовʼязкових платежів, а саме податку на доходи фізичних осіб, військовий збір та єдиний внесок на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування, а також про витрати на сплату податку на додану вартість в розмірі 82234 гривень 19 копійок, які в дійсності ТОВ «Мегабілд Корпорейт» не сплачувались», – стверджували слідчі.

Сам обвинувачений коментувати цю кримінальну справу не хоче. Уже невдовзі він даватиме покази у суді. Наразі йому загрожує від 7 до 12 років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
.... Показати IP 7 Січня 2024 18:25
Та ну.. не може бути.. це наклеп))
Луч Показати IP 7 Січня 2024 18:38
держ замовлення на усіх рівнях лише через відкат це всі знають!!!
123 Показати IP 9 Січня 2024 11:27
Тростянецька сільрада!!! Той Ківерцівський хапуга з бекгаундом і далі ''мутить''

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus