USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині голова РДА роздавав землі заповідника під садівництво

19 Березня 2015 18:02
Прокуратура Волинської області скерувала до суду позовні заяви задля повернення у державну власність земель природно-заповідного фонду, які незаконно надали громадянам.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура встановила, що розпорядженням голови Турійської районної державної адміністрації було надано дозволи на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок чотирьом громадянам у власність для ведення садівництва. У подальшому ці проекти затвердив перший заступник голови РДА.

Згодом нові власники зареєстрували ці земельні ділянки в управлінні Держкомзему та одержали на них державні акти на право власності.

Між тим, у жодному з документів не було зазначено, що надані землі є частиною загальнозоологічного заказника місцевого значення "Озерянський", який належить до природно-заповідного фонду України. Передавати ж такі ділянки у власність чи користування може лише Кабінет Міністрів України.

Відтак, прокуратура скерувала до суду позовні заяви з вимогою скасувати незаконні розпорядження першого заступника голови РДА, визнати недійсними державні акти на право власності та повернути землі загальною площею 0,48 гектара вартістю 116 тисяч гривень у державну власність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВІН Показати IP 19 Березня 2015 21:55
в які роки це було, прізвище голови і зама де.Або про все, або нічого не писати.А то - пук і все
радован до ВІН Показати IP 20 Березня 2015 08:42
нельзя. обидятся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus