USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині хочуть об'єднати інфекційну лікарню та фтизіопульмонологічний диспансер

23 Травня 2023 20:35
Реорганізація шляхом об’єднання, найімовірніше, чекатиме на два волинських обласних комунальних медзаклади – інфекційну лікарню та фтизіопульмонологічний диспансер.

Про це йшлося під час постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Головний медик області Юрій Легкодух констатував, що під час попереднього погодження проєкту Спроможної мережі закладів охорони здоров’я Волині МОЗ категорично наполягло на внесенні до переліку надкластерних лікарень лишень однієї зі згаданих.

«Маємо вирішити: яку з цих лікувальних установ залишити надкластерною, або ж розвивати їх, як єдине ціле», – звернувся він із пропозицією до членів депутатської комісії.

Її голова Ірина Горавська однозначно висловилася за об’єднання: «Позбавити якусь із лікарень статусу надкластерної – означає позбутися державних інвестицій на її розвиток, тому майбутнє обох – в об’єднанні».

Колегу підтримала і депутатка Любов Серба, наголосивши, що заклади рівноцінно важливі, бо надають послуги з лікування соціальнозначимих хвороб – сухот, інфекцій з високим рівнем поширення, венеричних захворювань. Об’єднавшись, вони, мовляв, не лише збережуть, а й розвинуть свої потенціали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ноунейм Показати IP 23 Травня 2023 22:41
Ідеально, приїхав лікувати діарею виїхав з туберкульозом.
CoBa Показати IP 23 Травня 2023 23:00
Оптімізація, сьогодні 2, завтра 1. Після завтра 0, платіть гроші і лікуйтеся. Немає грошей? Вмирайте.
Підпільник Кіндрат Показати IP 24 Травня 2023 14:57
Чарівники в білих халатах !! Це Україна, дєтка !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus