USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Від цього залежать життя людей». Волинська інфекційна лікарня відтепер може безпечно зберігати кисень

4 Грудня 2020 13:59
Завдяки небайдужим на території Волинської обласної інфекційної лікарні, яка госпіталізує хворих на коронавірус, вдалося облаштувати нове приміщення для зберігання кисню.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини в. о. директора КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Галина Морочковська, старий склад уже давно відслужив своє.

«Питання будівництва нового складу стояло роками. Ми не могли цього зробити власними силами, а кисень потрібно зберігати у відповідних умовах, – сказала вона. – У лікарні завжди багато нагальних питань. І якраз пандемія коронавірусної інфекції зробила цю проблему однією з першочергових. Зберігання кисню – дуже небезпечне. Потрібно дотримуватися основних рекомендацій для його належного зберігання, аби уникнути можливих аварійних ситуацій».
Галина Морочковська звернула увагу, що надавати хворим кисневу терапію дуже важливо, адже коронавірусна інфекція в багатьох інфікованих протікає тяжко. Часто в лікарню потрапляють уже критично хворі пацієнти, яких відразу потрібно підключати до кисневих концентраторів.

«Дуже часто пацієнтів доводиться переводити на кисневі точки, тому що це більш ефективно. Тому важливо в лікарні створити всі умови для того, щоб кисень зберігався безпечно. Так у нас постало питання зберігання кисневих балонів у безпечних умовах. І я щиро вдячна нашим благодійникам, які надали нам допомогу, бо розуміють, що від цього залежать життя людей. На жаль, ми поки не в змозі в багатьох випадках зробити все за бюджетні кошти», – відзначила в. о. директора інфекційної лікарні.
Заступниця керуючого справами, керівниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату Волинської обласної ради Мирослава Якимчук пригадала: «Ми постійно спілкуємося з керівниками наших закладів охорони здоров’я і до нас звернулася Галина Василівна, яка повідомила про проблему, котра стосується зберігання кисневих балонів. Уже спільно ми звернулися до наших місцевих меценатів-підприємців, які неодноразово нас підтримували. Це не перша допомога, яку надає компанія «Інвестор». Ми зверталися і до його засновника, нинішнього депутата Луцької міської ради Андрія Разумовського, і до директора компанії «Бетон Брук Сервіс» Сергія Стрихарчука. Вони постійно відкликаються на наші прохання. Із їхньою допомогою зроблений чудовий парк біля перинатального центру, а також зведено нову споруду для зберігання кисню для потреб інфекційної лікарні».
Як поділився Сергій Стрихарчук, відгукнутися на прохання про допомогу змусило розуміння того, наскільки на сьогодні це важливе питання.

«Лікування хворих на коронавірус напряму пов’язане з кисневою терапією. Склад інфекційної лікарні для зберігання кисневих балонів знаходився в аварійному стані. Ми вирішили відновити його, аби балони з киснем зберігалися в необхідних умовах та щоб забезпечувалося безперебійне постачання кисню хворим, – сказав він. – Ми ведемо соціально відповідальний бізнес і намагаємося допомагати всім, хто цього потребує».
Ремонт вдалося здійснити в терміновому режимі – всього за кілька днів. За цей час склад не тільки повністю оновили, але й розширили у чотири рази. Зараз тривають завершальні роботи, які планують повністю закінчити на початку наступного тижня.
Як інформувала в. о. директора інфекційної лікарні, на сьогодні в закладі госпіталізовано 76 осіб, у яких підтверджено COVID-19.

«Також до нас поступають люди з підозрами на коронавірус. На сьогодні таких 14. Нерідко тих, у кого ще навіть не підтверджено коронавірус, треба відразу підключати до кисню. Вчора, наприклад, поступила така хвора і зараз вона вже в реанімації. Тобто часто ми змушені пацієнтів із підозрою класти не в палату, а відразу в реанімацію, аби стабілізувати їхній стан. І тільки після цього госпіталізуємо їх у відділення. У цілому кількість пацієнтів змінюється кожного дня», – поділилася Галина Морочковська.

Та додала, що киснева терапія – це одна із найважливіших складових лікування хворих на коронавірус. Так, за добу в інфекційній лікарні для підтримки тяжких пацієнтів витрачається в середньому 400-450 кубічних метрів кисню.

Читайте також: Волинські медзаклади отримали три сучасні комп’ютерні томографи. Фото
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 4 Грудня 2020 14:36
Це дуже добре. Але чому це не зробили раніше? Фонтан хіба важливіше?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus